Ο Παντελής Μεθενίτης για το κλάδεμα των δέντρων και την τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας αδειοδότησης.

Δημοτική Παράταξη Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Αγαπητοί συμπολίτες
Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει από το Δήμο Αίγινας εκτεταμένο κλάδεμα όλων των δέντρων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πλατείες, πάρκα, πάρκιν). Σίγουρα-και κανείς δεν διαφωνεί-  το κλάδεμα  είναι απαραίτητο για τα δέντρα που εμποδίζουν την κυκλοφορία ή  βρίσκονται σε σημεία των δρόμων όπου με την πτώση των κλαδιών μπορεί να κινδυνεύσουν περαστικοί αλλά και περιουσίες (όπως σταθμευμένα αυτοκίνητα) ή ακόμη και για την απαραίτητη ανανέωση των γέρικων κλαδιών. Μέχρι εκεί καλά.
Φαίνεται όμως πως ο Δήμος μας, από κεκτημένη ταχύτητα έχει αποφασίσει την πλήρη καρατόμηση  των περισσότερων  δέντρων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Η αρχή έγινε με τα αρμυρίκια (όπως  στο σταθμό των ταξί) και συνεχίζεται με τους ευκαλύπτους (περιοχή Αγίου Νεκταρίου, πάρκιν φυλακών), όπου βλέπουμε ότι υπάρχει ολοκληρωτική καρατόμηση, χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίοι λόγοι και χωρίς την τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας αδειοδότησης.
Η μείωση του πράσινου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των κατοίκων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ρυπογόνου ατμόσφαιρας, πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο και αναγκαίο. Αυτή το απλό συμπέρασμα θα έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλύτερα η Επιτροπή ποιότητας  ζωής και να είχε λάβει μέτρα προστασίας του πράσινου στο νησί μας.
Επειδή  η διαδικασία κλαδέματος-κοπής συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, ζητάμε από το Δήμο να μας κοινοποιήσει αν έχουν τηρηθεί  οι απαιτούμενες διαδικασίες (Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας  Ζωής, έκθεση Τεχνικής υπηρεσίας Δήμου με σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα με τα δέντρα που θα κλαδευτούν, Τεχνική έκθεση αρμόδιου Γεωπόνου), διαδικασίες  που θα προστατεύσουν  τα δέντρα από τις ερασιτεχνικές  και άστοχες  εργασίες  των εκάστοτε  συνεργείων  κλάδευσης.
Διαφορετικά  ζητάμε  να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες  κλαδέματος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι  παραπάνω ενέργειες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png