Ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Λογοθέτης ζητά την ενεργοποίηση επιτροπής κατά του κωρονοϊού.

Επιστολή του Ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου κ. Μανώλη Λογοθέτη.

κ…. Δήμαρχε(μηπως εκτιματε ότι τελειωνουμε με τον κορωνοιό?
Δημαρχε
Aς σταθούμε να σκεφτούμε δήμαρχε, γιατί η κοινωνια στο νησί μας δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον «απρόσκλητο επισκέπτη» , ούτε στο πρωτο ούτε στο δεύτερο κύμα , μήπως και αποφυγουμε και την επέλαση του στο τρίτο κύμα ,- οσονούπω θα παρουσιαστεί.
…Και βέβαια ενώ κύμα πανδημίας δεν δεχτήκαμε , δεχτήκαμε  τις «σποραδικές εμφανίσεις» του επισκέπτη – τον ξορκίζω τον κορωνοιό μη κατονομάζοντας τον-που όμως δεν εξαπλώθηκαν όχι δα από τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν ούτε εξ αίτιας των ανούσιων και ασήμαντων πρωτοβουλιών  που πήρες σαν δημοτική αρχή – πάντα παραμένει σε μενα η απορία για τον «συμβουλάτορα» ώστε να στραφώ κόντρα του για την επιπολαιότητα του , ειδικά αν παραμείνει  αόρατος σύμβουλος σου και στην επομένη δοκιμασία…-
….Και ασφαλώς πρέπει να σταθούμε και στις επίπτωσεις των μέτρων για ολους μας σαν κοινωνία , στην παραγωγικη αλυσίδα, στην κοινωνική συνοχή, στην ζωή του καθένα μας βρε αδελφέ, συνυπολογίζοντας πάντα και το όφελος που προσκόμισαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
…Μια υποχρεωτική μου διαδρομή με «μετρό» στην   πρωτεύουσα, σε ώρα μη αυξημένης κίνησης αλλά με μέτρα στο «κόκκινο», με ανάγκασαν να «συναναστραφώ» μεσα σε 30 λεπτά με 150 πολίτες!!.Ήμασταν  συνεπιβάτες σ ένα βαγονέτο 40 τ. μ.(τα υπολόγισα με βήματα)σε μια διαδρομή με 21 ενδιαμέσους σταθμούς με 5-6 άτομα να μπαινοβγαίνουν σε κάθε σταθμό. Ένα τέτοιο «συγχρωτισμό» βιώνουν καθημερινά οι πρωτευουσιάνοι, παρά τα μέτρα «αποφυγής κοινωνικού συνωστισμού που εφαρμόζονται .Σύγκρινε  λοιπόν  αυτών την καθημερινότητα με το «επικίνδυνο»  του Αιγινήτη που και σε «κανονική» μέρα να αποφασίσει έξοδο , θα συναντήσει 5-6 φίλους θα συναναστραφεί σε 2 μαγαζιά αλλά 5-6 άτομα και θα χαιρετίσει  3-4 ακόμη….
Άσε και το άλλο. Ένα πέρασμα από την Νέα Σμύρνη( αχ , βαχ για τον Πανιώνιο)μου πρόσφερε άλλη μια διαφοροποιό» εμπειρία. Σε 2 οικοδομικά τετράγωνα κοντά στο γήπεδο  μέτρησα 250 διαμερίσματα , δηλαδή μια χιλιάδα κατοίκων  που συνωστίζονται, κινούνται μεσα σε 4 δρόμους , συναντώνται στις εισόδους των πολυκατοικιών και στα ασανσέρ… Όσο κι αν αποφεύγει ο ένας τον άλλον αδιαμφισβήτητα βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχτούν «τον επισκεπτη» παρά ο κάτοικος της Αίγινας , της Πέρδικας της Άγια Μαρίνας η του Μεσαγρου.
ΚΙ όμως όλη η Αττική στο κόκκινο και η Αίγινα  στο κόκκινο, λογω αυξημένου κίνδυνου μετάδοσης και διασποράς….
Ναι , στο κόκκινο δεν είσαι μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων (), που και εδώ η Αίγινα «υστερεί ευτυχώς» σε σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά και για τον κίνδυνο που υφίστασαι από τις συνθήκες κοινωνικής συμβίωσης.
Αν λοιπόν το επίπεδο κίνδυνου είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τα μέτρα , μήπως οι ιδιαιτερότητες της κοινωνικής οργάνωσης στο νησί, τα ελάχιστα κρούσματα , τα αρνητικά τεστ, και η επιμελημένη τοπική ιχνηλάτηση θα μπορούσαν να πιέσουν να διαφοροποιήσουν τα μέτρα για το νησί από τα μέτρα που λαμβάνονται με την εικόνα της Ερμού( για παράδειγμα) η την  γενικευμένη εικονα για την πρωτεύουσα???
Ας καταλήξουμε όμως με κάτι θετικό… Δήμαρχε ,Μια ενεργής επιτροπή για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού (την έχουν πολλοί δήμοι)θα μπορούσε να σχεδιάσει την άμυνα απέναντι στην επερχόμενη επέλαση του επισκέπτη πάνω σε λογική και επιστημονική Βάση λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη κοινωνική οργάνωση και συμβίωση 15000-20000 συμπολιτών μας .Και μάλιστα επειδή θα είναι σε γνώση των τοπικών συνθηκών θα μπορέσει να προτείνει να εφαρμοστούν και πιο αποτελεσματικά μέτρα και λιγότερο καταστροφικά ….
 Η συνέχιση της άρνησης σου να ενεργοποιηθεί μια τοπική επιτροπή κατά του κωρονοιου , δήμαρχε, δεν μπορεί να βρει λογική υποστήριξη. ., Ούτε  η σταση σου μπορεί να έλεχθεί από την περιφέρεια η άλλους αρμόδιους φορεις. Στον υπογράφοντα όμως θα πιστοποιήσει την απόσταση νοοτροπίας που υπάρχει ανάμεσα μας ( ασφαλώς παράγωγο της  ιδεολογικής απόστασης μας  που εσύ ο ίδιος έχεις επικαλεστεί μεσα στο δημοτικό σύμβουλιο) και θα με καλύψει στον όντας άκομψο προσωνύμιο που  σου χω αποδώσει , του δήμαρχου – άνακτα…


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png