Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας σχετικά με τα θέματα προ ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
1. Σχετικά με τους συμβασιούχους που εργάζονται στο Δήμο
Από τη θέση που βρισκόμαστε έχουμε τη δυνατότητα, να παρακολουθούμε στενά τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν εργάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας πους όπως στην αντιμετώπιση και επιδιόρθωση βλαβών όσων υποδομών υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και υπηρεσίες και εργασίες  που αποσκοπούν  στην  υγιεινή διαβίωση των Αιγινητών στην ευταξία του περιβάλλοντος του νησιού μας, αλλά και στην διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί υπερβάλλουν εαυτόν αλλά και των ίδιων των αρμοδιοτήτων τους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που προκύπτει από το μειωμένο προσωπικό. Εντατικοποίηση η οποία συχνά έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία και ακεραιότητα τους (τόσο ψυχική όσο σωματική).

Από τη θέση λοιπόν αυτή θα θέλαμε να πούμε σε κάθε έναν ξεχωριστά ότι αναγνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν και να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε κοντά τους σε κάθε διεκδίκηση τους για μόνιμή και ασφαλή εργασία.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κεντρική διοίκηση , να ενισχυθούν οι ΚΑΠ που παρακρατήθηκαν παράνομα , για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και φυσικά να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι του δήμου.  

2. Σχετικά με προβλήματα ηλεκτροφωτισμού των Πορτών

Ζητάμε άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος του ηλεκτροφωτισμού στο λιμάνι των Πορτών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η κολόνα που παίζει το ρόλο του φάρου είναι έτοιμη να καταρρεύσει και τα φώτα είναι πάντα σβηστά. Η κολόνα παροχής και το ταμπλό είναι σε άθλια κατάσταση. Στο λιμάνι όλα τα υπόλοιπα φώτα αναβοσβήνουν. Οι κίνδυνοι είναι σοβαροί ειδικά γι αυτούς που έχουν βάρκα και χρησιμοποιούν το λιμάνι βραδινές ώρες.

Επίσης ξαναφέρνουμε εδώ την επικινδυνότητα της διαδρομής Μαύρης- Ανιτσαίου, με τα μεγαλύτερα προβλήματα στους Τζίκηδες και στο κομμάτι Προς Λαζάρηδες, Ανιτσαίου και τονίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει σοβαρό ατύχημα..

3. Σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αίγινας
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας», ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της να μην δημοσιεύονται οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

Ζητάμε όλα τα όργανα του Δήμου (επιτροπές, συμβούλια κ.α) να είναι ανοιχτά σε κάθε πολίτη, σύλλογο φορέα κ.ο.κ. όχι μόνο για να το παρακολουθούν αλλά να έχουν την δυνατότητα και να παρεμβαίνουν.

Ακόμα, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δημοσιοποιήσει να μας ενημερώσει στο παρόν δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της 16ης Φεβρουαρίου 2021 αλλά και να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της ίδιας συνεδρίασης, επιτροπή η οποία δεν μαγνητοσκοπήθηκε και επομένως δεν κοινοποιήθηκε.

Επ’ ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πλέον δεν λαμβάνουμε καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή ούτε για τα θέματα που θα συζητηθούν στην οικονομική επιτροπή ούτε συνοδευτικά έγγραφα των θεμάτων αλλά ούτε και πρόσκληση να τις παρακολουθούμε διαδικτυακά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png