Επιστολή Νίκου Αλεξίου προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με θέμα: "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους".

Θέμα: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους
Επιστολή: Προς Τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
Αξιότιμοι κύριοι, προς αντίκρουση της ιστορικής ανακρίβειας που «ακούστηκε» στον «αέρα» του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 στο κεντρικό Δελτίο των 19:00 της 25ης Μαρτίου 2021, αναφέροντας στο 16:20 λεπτό, ως: «πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους το Ναύπλιο», σας επισημαίνω τα εξής:
Η Αίγινα είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας. Στις 26 Ιανουαρίου 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε στο Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας και το νησί έγινε η Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
Αυτό δεν το ισχυρίζομαι φυσικά χωρίς στοιχεία και χωρίς τις απαιτούμενες μαρτυρίες.
Μπορείτε λοιπόν (στο ελάχιστο) να ανατρέξετε στα εξής:
Μόλις χθες στις 26/3/2021 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νικόλαος Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στο νησί της Αίγινας: « Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στην Αίγινα, στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους» (Σχετικό Βίντεο και κείμενο στο έγκριτο ενημερωτικό site https://www.aeginaportal.gr/ ).
Πάμε όμως να δούμε και το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ πως παρουσιάζει το θέμα της πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/ioannis-kapodistrias-11-fevroyarioy-1776/&ved=2ahUKEwiM0d6yl83vAhVGwKQKHXLuCjI4ChAWMAN6BAgKEAI&usg=AOvVaw1I9yaW8mAZtBLCr1uREqA-
Στην ψηφιοποιημένη λοιπόν εκπομπή του Δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου, αναφέρεται ξεκάθαρα: «Ο Κυβερνήτης Ξεκινά από την άφιξή του στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, στις 8 Ιανουαρίου 1828..».
Στην Εφημερίδα «Καθημερινή» η έγκριτη Δημοσιογράφος Ελένη Μπίστικα αναφέρει επίσης: «…η Αίγινα η καταπληγωμένη, όπου εγκαταστάθηκε ως πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους…»Σχετικό λινκ: http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjKu6Tu68vvAhXVdXAKHTQtCaMQFjABegQIBBAC&url=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2Fopinion%2F713449%2Fioannis-kapodistrias-to-proto-ntokimanter-me-ton-kathigiti-thano-veremi-eytychise-na-meinei-sti-mnimi-mas-kai-zitei-tin-psifo-mas%2F&usg=AOvVaw3Bv3ZcwFx62TvPGDcZemBw
Προς απόδειξη όλων όσων μέχρι τώρα αναφέρθηκαν, ας δούμε το (Σχετικό1) Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 7, 30/1/2012 που υπογράφει ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και αναφέρεται: «Καθιερώνουμε την 26η Ιανουαρίου, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Αίγινας, σε ανάμνηση της ημέρας ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, το έτος 1828».
 
Κλείνοντας ας δούμε και το (Σχετικό 2) όπου σε επίσημο Έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής από 2/03/2021 ρητά αναγράφεται: «… στην Αίγινα, τιμώντας την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας..».
 
Αξιότιμοι κύριοι, εάν λοιπόν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, η Περιφέρεια Αττικής και το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ έχουν υποπέσει σε… «αστοχία», παρακαλείσθε να τους υποδείξετε το αντίθετο.
Εάν αντίθετα το ιστορικό λάθος είναι δικό σας οφείλετε σε επόμενο τηλεοπτικό αφιέρωμα να επανορθώσετε κάνοντας την πρέπουσα και δέουσα αναφορά: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
 
Μετά τιμής
Νίκος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Υποψήφιος Δήμαρχος «Αίγινα 2023»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png