Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας για την την αποκατάσταση του Κυβερνείου.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στις 26 Μαρτίου 2021, στο Κυβερνείο, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, έγινε η παρουσίαση του λευκώματος «Η Αίγινα του Καποδίστρια», που επιμελήθηκε η Επιτροπή του Δήμου Αίγινας "Αίγινα 2021". Συγχαίρουμε τους συντελεστές αυτού του καλαίσθητου λευκώματος, γραμμένου με τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, και πιστεύουμε ότι η προβολή και διακίνησή του σε όλη τη χώρα θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Αίγινα στην ίδρυση και συγκρότηση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.
Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε σε μία από τις αίθουσες του Κυβερνείου, που μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε παραδοθεί στη διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους που περιμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το παράρτημα των ΓΑΚ Αργοσαρωνικού. Ο χώρος ήταν μόλις προσβάσιμος με την τοποθέτηση μεταλλικής ράμπας και η αίθουσα της εκδήλωσης πρόχειρα είχε διαμορφωθεί με τα απαραίτητα καθίσματα για την υποδοχή των καλεσμένων.
Είναι φανερό πως καμία εργασία στο Κυβερνείο δεν γίνεται τους τελευταίους μήνες. Δεν έχουμε, ωστόσο, καμία ενημέρωση για την πορεία των εργασιών σ’ αυτό. Οι πολίτες της Αίγινας γνωρίζουν πως μέχρι πριν από ένα χρόνο είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο έργο και εκκρεμούσαν κάποιες εργασίες στον αύλειο χώρο, οι οποίες είχαν καθυστερήσει λόγω του εντοπισμού σημαντικών αρχαίων ευρημάτων. Η ανασκαφή είχε προχωρήσει και έμενε να εγκριθεί ο τρόπος ανάδειξης και να ολοκληρωθεί η εσωτερική διαμόρφωση, προκειμένου να αποδοθεί το κτήριο στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Παρά την αναγγελία ότι ο πρωθυπουργός θα εγκαινίαζε το κτήριο τον Ιανουάριο, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα και ο εργολάβος έχει απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του. Το γεγονός μας προβληματίζει έντονα. Υφίσταται ακόμη σύμβαση; Γιατί, αν αληθεύει ότι η υπάρχουσα αφέθηκε να λήξει χωρίς να βρεθεί τρόπος παράτασής της, βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφική οπισθοδρόμηση, και, καθώς διαφαίνεται, θα απαιτηθεί νέα προκήρυξη και νέος ανάδοχος, δηλαδή άπειρος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου,.
Πόσο ακόμη αντέχει το εμβληματικό κτήριο να παραμείνει ημιτελές, ενώ το πολύτιμο αρχειακό υλικό βρίσκεται αχρησιμοποίητο για τον ερευνητή της ιστορίας μας;
Περιμένουμε άμεσα υπεύθυνη ενημέρωση και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να δοθεί -επιτέλους!- το Κυβερνείο σε χρήση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png