Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής σε διαδικτυακή Διαβούλευση για την κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού. Το παράδειγμα της Αίγινας.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Την επεξεργασία, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, ενός εμπεριστατωμένου σχεδίου διαχείρισης και λειτουργίας υποδομών έργων ύδρευσης αλλά και αποχέτευσης στα νησιά της Αττικής, όπου υπάρχει κενό, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε παρέμβασή του στη Διαβούλευση για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με πρωτοβουλία του Γ. Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Θ. Βαρβαρίγου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχίνης και ο Αν. Διευθύνοντας Σύμβουλος Α. Τόσιος, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Γ. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης, Δήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι φορέων Αυτοδιοίκησης. Παρέμβαση έκανε καιο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού και συμπληρωματικότητας των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ 2021-2027-Ίδιοι Πόροι, Εθνικό ΠΔΕ, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κλπ) της επόμενης περιόδου, καθώς και την ανάγκη εξασφάλισης της λειτουργίας των έργων ύδρευσης στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης αφού υπογράμμισε πως το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αποτέλεσε ένα βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο, για την υλοποίηση παρεμβάσεων στο τομέα της ύδρευσης, έκανε ειδική αναφορά στο μεγαλύτερο έργο μεταφοράς πόσιμου νερού που υλοποιείται αυτή τη χρονική στιγμή στην Ελλάδα και αφορά στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της νήσου Αίγινας μήκους 14 χλμ περίπου. «Το έργο αυτό, προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. €, χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 6 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, κατασκευάζεται υπό την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα, εξασφαλίζοντας κατάλληλο και επαρκές πόσιμο νερό στο νησί της Αίγινας», ανέφερε.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ολοκληρώσει μια καταρχήν καταγραφή των αναγκών της Περιφέρειας σε έργα ύδρευσης, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση έργων ύδρευσης και η παροχή ποιοτικού και επαρκούς πόσιμου νερού στους πολίτες και στους τουρίστες της Περιφέρειάς μας, αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε πως θα αξιοποιηθεί η εξαιρετική συνεργασία αλλά και η εμπειρία της ΕΥΔΑΠ για έργα ύδρευσης, προς όφελος των πολιτών και των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως το σύνολο των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό την εξασφάλιση πόσιμου νερού σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας αλλά και με την απαιτούμενη επάρκεια για να καλύψει τις υψηλές ανάγκες της Περιφέρειας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png