Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού. Συμβολική διαμαρτυρία στην παραλία της Αίγινας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία τώρα!  Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια Τετάρτη 14/4 στις 18:30 Προπύλαια και Πέμπτη 15/4 στις 13:00 Προπύλαια. μ
1-4 ώρες  στάση εργασίας για τα όλα τα σχολεία του Αργοσαρωνικού ,την Τετάρτη 14/4/2021.
Πανεκπαιδευτικές δρασεις του Συλλόγου για την Παιδεία  Πέμπτη -15/4/2021  6.30 συμβολική διαμαρτυρία , παραλία Αίγινας.

Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας στη ζωή και την υγεία, στη μόρφωση και συνολικά στα δικαιώματά μας.
 Η πανδημία συνεχίζει και καλπάζει χωρίς φρένο. Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγείται σε αλλεπάλληλες παλινωδίες, με αλληλοαναιρούμενες οδηγίες,  με τα συνεχή «άνοιξε - κλείσε», με τα lockdown πάνω στα lockdown.
   Παρά τα κυβερνητικά ψεύδη, οι προσλήψεις σε γιατρούς και προσωπικό είναι μηδενικές και η ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων σε εξοπλισμό και ΜΕΘ είναι ανύπαρκτη. Ολόκληρες δομές μετατρέπονται σε νοσοκομεία μόνο για τον κορονοϊό, εγκαταλείποντας στην τύχη τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.
 Η πολιτική της κυβέρνησης εδώ και έναν χρόνο κινείται αταλάντευτα στις ράγες του αντιδραστικού δόγματος της «ατομικής ευθύνης», της καταστολής και αστυνομοκρατίας, ενοχοποιώντας τον λαό και τη νεολαία ακόμα και την αύξηση κρουσμάτων. Πάνω στο έδαφος του σκληρού και παρατεταμένου lockdown επέβαλε τα πιο άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, καταδίκασε το λαό στη φτώχεια και την ανεργία.
 Παράλληλα, βιώνουμε ένα μορφωτικό έγκλημα διαρκείας απέναντι στους μαθητές!
  Δημιουργούνται ολοένα και επιδεινώνονται εκπαιδευτικά – μαθησιακά κενά. Πολλοί μαθητές πισωγυρίζουν από ήδη κατακτημένη γνώση.  Ειδικά τα παιδιά από τα φτωχά, λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωπα με τρομακτική όξυνση των ταξικών φραγμών εξαιτίας της αντικατάστασης της εκπαίδευσης από την τηλεκπαίδευση. Μεγαλώνει το άγχος, ο φόβος και η ανασφάλεια στα παιδιά.
  Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε τώρα η κυβέρνηση για να ανοίξει τα Λύκεια είναι τα self–test. Για μια  ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων.
Δεν χωράει καμία καθυστέρηση


 Για Ανοιχτά και Ασφαλή σχολεία απαιτούμε:
-Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι  το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
-Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος.
-Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, δύο φορές την εβδομάδα σε όλα τα σχολεία και για όλους τους εργαζομένους και μαθητές σε αυτά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
-Να καλυφθούν τώρα όλες οι εμβολιαστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, ΕΒΠ, ΕΕΠ και όλων των εργαζόμενων στα σχολεία (προσωπικό καθαριότητας, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό κ.λπ.) σε ελευθερη βάση, με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των  πολιτων και με συνάινεσή τους στις σχετικές ιατρικές πράξεις. Καμιά ειασγωγή καταναγκασμού , κανένα πιστοποιητικό που θα βάζει περιορισμούς στις μετακινήσεις και την εργασία.
 
Ταυτόχρονα απαιτούμε:

-Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
-Έξω η αστυνομία από τα ΑΕΙ! Κάτω ο αυταρχικός – αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!
-Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης! Υπερασπίζουμε το 8ωρο και τις εργασιακές κατακτήσεις!
-Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης!
 
Για τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά διεκδικούμε :

-Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Κατάργηση του ν. 4692/2020 που εκτός των άλλων αυξάνει τον μέγιστο αριθμό μαθητών για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο 25. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές. 15 μαθητές το ανώτερο για Νηπιαγωγεία, Α΄ & Β΄ Δημοτικού.
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ΕΕΠ - ΕΒΠ σε Α/θμια και Β/θμια/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
-Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.
-Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών  σε όλα τα σχολεία. Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
-Διακοπή της σύμβασης με τη Cisco. Κάλυψη των όποιων αναγκών των σχολείων αποκλειστικά από δημόσιους φορείς, χωρίς χρήση συστημάτων ελέγχου κι αξιολόγησης.
-Κατάργηση της τροπολογίας, της ΠΝΠ και της ΥΑ που αφορά τις κάμερες και την εξ αποστάσεως.
-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση στα σχολεία (ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό.
                          
  Για  το Διοικητικό Σύμβούλιο


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                              ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ .ΛΥΚΟΥΡΗ

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png