Επιστολή Νίκου Αλεξίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας για φαινόμενα ιστορικών ανακριβειών από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αίγινα 18/4/2021
Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας & κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας
Θέμα: Επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ιστορικών ανακριβειών από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για την ένδοξη ιστορία της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας Ελλάδας.
Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία-δυσαρέσκεια και την αυτοδιοικητική μου αγωνία, ως προς τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ιστορικών ανακριβειών από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας, με θύμα την ένδοξη ιστορία της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας Ελλάδας.
Προς ενημέρωση σας, πρόσφατα στις 4/3/2021 στον ‘‘αέρα’’ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN το Κυβερνείο του Ιωάννη Καποδίστρια βρέθηκε στο… Ναύπλιο ενώ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 της 25ης Μαρτίου 2021 αναφέρθηκε ως : «πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους το Ναύπλιο».
Επίσης στην εκπομπή ‘‘Περί Ελευθερίας’’ του Σκάϊ tv (15/4/2021) δεν έγινε καμία αναφορά στο νησί μας και η Αίγινα επιμελώς αφαιρέθηκε από το σύνολο των ομιλητών όσον αφορά τους κρίσιμους πρώτους μήνες του 1828. Ούτε καν στην ορκωμοσία του πρώτου Κυβερνήτη στην Μητρόπολη της Αίγινας στις 26/1/1828 δεν έγινε λόγος.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις ιστορικές ανακρίβειες από εκπομπή του OPEN, την απουσία του νησιού μας από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ και την παραχάραξη της ιστορίας από τον ΑΝΤ1 αντέδρασαν αντίστοιχα τόσο ο πρ. Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης (Ακόμη και με επιστολή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ») όσο και ο υπογράφων το κείμενο.
Ωστόσο η εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά του Δήμου μας σε αυτά τα φαινόμενα είναι κάτι το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα και γεννά πολλά ερωτηματικά.
Μην αφήνουμε άλλο το χρόνο να περνά, κύριε Δήμαρχε ζητήστε παρακαλώ από τον κ.Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας να συγκαλέσει άμεσα την εν λόγω Επιτροπή.
Είναι λοιπόν απαραίτητο η Επιτροπή 2021 του Δήμου να ενεργοποιηθεί και με την ευκαιρία της παρουσίας αξιόλογων δημοσιογράφων στην σύνθεση της να προβούν σε αυστηρές "συστάσεις" προς τα εν λόγω τηλεοπτικά κανάλια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως παρακολουθούν τις δυσάρεστες εξελίξεις παραχάραξης της ιστορίας της Αίγινας μας, Πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους.
ΥΓ: Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι να παίζουμε με την ιστορία του νησιού μας, κλείνοντας τα μάτια στις εξελίξεις.
Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας, Υποψήφιος Δήμαρχος "Αίγινα 2023"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png