Δήλωση Προέδρου Επιτροπής 2021 Δήμου Αίγινας Μανώλη Κοττάκη για την επέτειο του ''Ύδρα''.

Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την επιτυχία της εκδήλωσης του Δήμου μας και της Επιτροπής 2021 στην μνήμη των αξιωματικών του πλοίου του Πολεμικού μας Ναυτικού '' Ύδρα '' στις Λαγούσε. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο που ενέκρινε και τον Αρχηγό ΓΕΝ που διέθεσε την πυραυλάκατο '' Μπλέσσας '' να παραστεί στην τελετή αυτή και να αποδώσει τιμές. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αίγινας Ιωάννη Ζορμπά που αποδέχθηκε την εισήγηση της επιτροπής μας για την αναβίωση της τελετής και την Περιφερειάρχη Νήσων Βάσω Μπόγρη η οποία μας τίμησε με την παρουσία της.

Ευχαριστώ πάνω από όλα τον πλοίαρχο του ''Απόλλωνα '' Παναγιώτη Μακαρατζή ο οποίος με ενημέρωσε για τις εργασίες απόδοσης τιμής στην βραχονησίδα με το ζωγράφισμα της ελληνικής σημαίας  Όπως επίσης και τους πλοιάρχους του '' Αχαιού'' Δημήτρη Δόξα και του '' Ποσειδώνα '' Βασίλη Παχωπό που ήταν εκεί για να τιμήσουν τα παλικάρια μας. Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης της Επιτροπής και του Δήμου φιλοδοξία της οποίας είναι η καθιέρωση της σε ετήσια βάση είναι διττός: Η απόδοση τιμής στους ήρωες μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η απόδοση τιμής στους συμπατριώτες μας Αιγινήτες αλιείς οι οποίοι έσπευσαν και έσωσαν δεκάδες άλλους αξιωματικούς και ναύτες του Ύδρα οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο πολεμικό νοσοκομείο '' Μιράντα '' . Η ανάμνηση αυτού του γεγονότος εξηγεί γιατί και σήμερα σε όλο το νησί ανεμίζουν από άκρη σε άκρη σημαίες ελληνικές: Γιατί οι κάτοικοι του νησιού μας είναι ωραίοι Έλληνες. Φιλοδοξία μας είναι του χρόνου πρώτα ο Θεός τα αλιευτικά να είναι τριπλάσια από φέτος Στόλος ! Να ανεβούμε στην βραχονησίδα και να τελέσουμε λειτουργία εις μνήμη ζωντανών και κεκοιμημένων. Και βεβαίως να ανεγείρουμε μνημείο πεσόντων . Για να θυμόμαστε τους ήρωες μας για πάντα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png