Δελτίο Τύπου του Νίκου Αλεξίου για το πλωτό ασθενοφόρο.

Δελτίο Τύπου. Νίκου Αλεξίου Κοινοτικού Συμβούλου Αίγινας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας της 20ης Απριλίου 2021, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης έκανε στην διαδικασία των προ ημερησίας τοποθετήσεων, την εξής δήλωση που αφορά το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος και στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πριν δυο εβδομάδες είχε επισκεφθεί το νησί μας ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μας ανακοίνωσε ότι ένα αίτημα που το έχει κάνει και το Δημοτικό Συμβούλιο και επερωτήσεις γραπτές που έχουμε κάνει αλλά και αίτημα Δημοτικών αρχών και πολιτών: Το πλωτό ασθενοφόρο το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι στο νησί μας.
Είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη είδηση αυτή και ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει, αν θυμόμαστε καλά από τον Αύγουστο του 2020, όταν ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης είχε κάνει τα εγκαίνια μιας προμήθειας συνολικού κόστους για τέτοια πλωτά ασθενοφόρα μια συνεργασία του Λιμενικού μαζί με το ΕΚΑΒ. Ήταν μια δέσμευση τότε του κ. Πλακιωτάκη και από ότι μας είπε ο κ.Υφυπουργός αυτό θα γίνει πράξη».
Προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της αυτοδιοικητικής τάξης αλλά και άρσης των όποιων ανακριβειών θέλω να πληροφορήσω τον κ. Φιλ. Τζίτζη και τους πολίτες της Αίγινας τα εξής:
α) Ο κ.Υφυπουργός ανέλαβε καθήκοντα την 4/1/2021 ενώ το αίτημα προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, εστάλη πλήρως εμπεριστατωμένο από τον υπογράφοντα το κείμενο στις 3/2/2021 (κοινοποιούμενο στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, στον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο, στον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και στους τοπικούς βουλευτές).
β) Μέχρι την 3/2/2021 και την Επιστολή μου (με 10 σχετικά σημαντικά έγγραφα) ΟΥΔΕΙΣ είχε στείλει ανάλογο αίτημα: Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε Δημοτικές αρχές παρά μόνο ο υπογράφων το κείμενο Νίκος Ευστ. Αλεξίου.
γ) Στο μόνο που συμφωνώ με τις δηλώσεις του κ.Φιλ. Τζίτζη (οι οποίες κατά τα λοιπά βρίθουν ανακριβειών) είναι πως πράγματι το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Αύγουστο (Με διαφορετική όμως αφετηρία).
Αφετηρία του λοιπόν ήταν η 20η Αυγούστου 2020 όταν όταν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, σε επίσκεψη του στο νησί μας, έκανε δηλώσεις στην έγκυρη ιστοσελίδα aegina portal σχετικά με το πλωτό ασθενοφόρο: "Ένα από αυτά έχουμε δεσμευθεί να δρομολογηθεί στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό, στην υγειονομική κάλυψη και θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας με ασφαλή τρόπο ασθενείς προς την ηπειρωτική Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ι. Πλακιωτάκης.
δ) Στις 5/9/2020 ακολούθησε άρθρο-Επιστολή μου με τίτλο : “Πλωτό ασθενοφόρο Λιμενικού Σώματος: Αναγκαίο να χαράξει ρότα για το νησί της Αίγινας”. Το εν λόγω άρθρο μου εστάλη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, από εμένα, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα γραφεία των πέντε κυβερνητικών βουλευτών της Α’ Πειραιά. Δύο εικοσιτετράωρα μετά την δημοσίευση του άρθρου-Επιστολής μου για την αναγκαιότητα δρομολόγησης πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στο νησί μας και αποστολής των σχετικών email μου στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών, ήρθε το πρώτο θετικό μήνυμα.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος κατέθεσε στις 7/9/2020 Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωαν. Πλακιωτάκη και στον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια με περιεχόμενο που αφορά το μείζον αυτό θέμα.
Στην Ερώτηση του αξιότιμου βουλευτή κ. Νικ. Μανωλάκου απάντησε ο αξιότιμος κ. Αρχηγός του Λ.Σ., με το από 21-9-2020 έγγραφο του ενώ θετικός στην ερώτηση του βουλευτή κ. Νικ. Μανωλάκου ήταν με δηλώσεις του και ο Υπουργός Ναυτιλίας.
ε) Η Περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της σε συνέχεια της παρέμβασης μου ως αιρετού με Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας την 1/12/2020, για «την στάθμευση του πλωτού ασθενοφόρου στο νησί της Αίγινας», μου απάντησε με Επιστολή της αξιότιμης κ. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.
Στο από 11/12/2020 έγγραφο της κ. Αντιπεριφερειάρχη προς εμέ δίνεται ξεκάθαρη απάντηση και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ρητά πως: «Σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες δρομολόγησης και στάθμευσης, εμπίπτουν στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος».
Στ) Μετά από Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής στις 23/1/2021 πληροφορηθήκαμε και επίσημα πως η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό Σώμα ειδικό Περιπολικό Σκάφος. Τρεις ημέρες πριν το εν λόγω Δελτίο Τύπου, στις 18/1/2021 η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί στην: Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια Ενός (01) Σκάφους Κατάλληλα Διαμορφωμένου με Υγειονομικό Εξοπλισμό», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».
Επίσης σε εξέλιξη των ανωτέρω (σχετικο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δημοσιευμένο στο aegina portal στις 22 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλο: Ο Νίκος Αλεξίου για το πλωτό ασθενοφόρο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: ‘‘Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου την Παρασκευή 12/2 με το γραφείο του κ.Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος μου γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Αρχηγός Θ.Κλιάρης ανταποκρινόμενος στην από 3/2 σχετική επιστολή μου προς αυτόν,προώθησε το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία. Σε επικοινωνία μου την Δευτέρα 15/2 με το Διευθυντη της εν λόγω υπηρεσίας μου γνωστοποιήθηκε πως χειρίζονται το θέμα με απόλυτη προτεραιότητα, ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο και αυταπόδεικτο του αιτήματος της από 3/2 επιστολής μου’’.
Συμπερασματικά ο κ. Τζίτζης πιάνεται επιεικώς… ‘‘αδιάβαστος’’ καθώς προσπερνά επιμελώς τα εξής: α)Την χρηματοδότηση του εν λόγω πλωτού ασθενοφόρου από την Περιφέρεια Αττικής (Την καταλυτική παρουσία της οποίας ουδόλως ανέφερε στις δηλώσεις του).
β) Την άμεση και καταλυτική συνεισφορά του Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Νικ. Μανωλάκου
καθώς και γ) τον διαρκή αγώνα και ενασχόληση του υπογράφοντος (Νίκου Ευστ. Αλεξίου) επί 9μηνου με το εν λόγω θέμα, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα-στοιχεία και με τα οποία κατέληξε στην από 3/2/2021 εμπεριστατωμένη Επιστολή του προς τον Αρχηγό του Λ.Σ.
Από εκεί και πέρα να μας πει ο κ. Τζίτζης πότε και εάν ως επικεφαλής παράταξης έφερε το θέμα προς συζήτηση (με σχετική έγγραφη πρόταση) στο Δ.Σ. Αίγινας;;
Να μας πει επίσης πότε και που δημοσιεύθηκε σχετικό Δελτίο τύπου του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που να πιστοποιεί αυτά που ο κ. Τζίτζης ανέφερε αορίστως το Δημοτικό Συμβούλιο.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της αυτοδιοικητικής τάξης θα περιμένω από τον κ. Φίλιππο Τζίτζη να επανορθώσει στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας Υποψήφιος Δήμαρχος"Αίγινα 2023"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png