Δελτίο Τύπου του Φίλιππου Τζίτζη για τους ήρωες του αντιτορπιλικού Ύδρα και τις παλαιότερες επετειακές εκδηλώσεις.

Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Για την ιστορική μνήμη - Τιμάμε τους ήρωες πάντα.
Η Αίγινα το νησί μας έχει συνέχεια, ο Δήμος μας έχει συνέχεια. Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Δήμος Αίγινας το 1987, 1988, 1991 είχε ξανατιμήσει τους ήρωες του πολεμικού «ύδρα».
Πρώτα τιμήθηκαν οι ήρωες του «πολεμικού» ύδρα επί δημοτικής αρχής Γεωργίου Τζίτζη, όταν πήγε εκεί στις Λαγούσε, αντιπροσωπεία του Δήμου και κόσμος της Αίγινας, με το πλοίο φέρυ μπόουτ Αφαία, δωρεά της οικογένειας Λεούση.
Αργότερα το 1991 η Δημοτική αρχή Γκότση και το Λιμενικό Ταμείο επί προεδρίας Ν. Τσιφλίδη πραγματοποίησε  την πιο επίσημη και μεγάλη εκδήλωση που είχε γίνει μέχρι τότε 1991.
Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ η συνεισφορά και οι προσπάθειες, του Λεούση Παναγιώτη, ιατρού, πρώην Δημάρχου Πειραιά, προέδρου του Εν Πειραιεί Αιγινιτών (προσωπικού φίλου του τότε Αντιδημάρχου Σώζου Βελιώτη).
Τότε λοιπόν το 1991, ο σύλλογος εν Πειραιεί Αιγινιτών, ο Δήμος Αίγινας, το Λιμενικό ταμείο Αίγινας, διοργάνωσε με κάθε επισημότητα αυτήν την ιστορική τελετή.
Συμμετείχαν επίσης, ο Αρχηγός στόλου, Ναύαρχοι το Π.Ν., μεγάλος πλήθος κόσμου, που ήρθε πάλι από την Αίγινα με το φέρυ μπόουτ Αφαία, δωρεά της οικογένειας Λεούση και επίσης το φέρυ μπόουτ ΕΛΛΑΣ, που είχε μεταφέρει και αυτό πάρα πολύ κόσμο στις τότε Λαγούσες. Τότε τοποθετήθηκε για πρώτη φορά η πλάκα της ανάμνησης του ιστορικού γεγονότος και ο ιστός για μια ελληνική σημαία.
Μη ξεχνάμε ότι το εκκλησάκι εκεί κατασκευάστηκε από τον παλιό καπετάνιο του βαποριού Ελένα, Κώστα Κουκούλη (Άρωμας).
Σήμερα το 2021, ο Δήμος Αίγινας, η επιτροπή 2021, σύγχρονοι καπεταναίοι της γραμμής ξανατίμησαν και μας ξαναθύμησαν σε παλιούς και νέους  το ιστορικό γεγονός, που δεν πρέπει να ξεχνάμε και πρέπει να τιμάμε κάθε χρόνο και καλύτερα.
Είναι ένα ακόμα σημείο «οι Λαγούσες» όπου βρίσκονται ήρωες της Ελλάδας.
Άλλο ένα σημείο σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου οι ήρωες όρθωσαν ανάστημα, πολέμησαν, αντιστάθηκαν.


Καλή Ανάσταση!

ΑΙΓΙΝΑ 26/04/2021
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ
Επικεφαλής Ώρας Συνεργασίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png