Η Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε. τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων των φυλακών Αίγινας.


Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε. Δελτίο Τύπου.
Η Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε. τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων των φυλακών Αίγινας αποδίδοντας φόρο τιμής στους χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν και άντεξαν μέχρι την τελευταία τους πνοή ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής της αστικής τάξης, παίρνοντας δύναμη από την πίστη τους στο δίκιο του λαού.
Το νησί του Αίγινας έγραψε τη δική του Ιστορία με τη φυλακή χτισμένη πάνω του. Στις ηρωικές σελίδες της ξεχωρίζει η μεγαλειώδης απόδραση των οχτώ κομμουνιστών, οι εκτελέσεις των κομμουνιστών και αγωνιστών το 1947 και το 1948 αλλά και η καθημερινή οργάνωση της ζωής μέσα στα κελιά των φυλακών που συνολικά «φιλοξένησε» 468 πολιτικούς κρατούμενους.
Μέσα από αυτή τη σεμνή τελετή οι κομμουνιστές της Αίγινας δηλώσαμε ότι ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος. Το ΚΚΕ μαζί με την ΚΝΕ σταθερά και αταλάντευτα με γερούς δεσμούς μέσα στην εργατική τάξη, στη νεολαία συνεχίζει τον αγώνα «για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγεται, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο». Το Κόμμα μας άντεξε στην πορεία του χρόνου, παρά τις διώξεις, τις φυλακές και τις εξορίες, τις παρανομίες, τις δολοφονίες από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, τις εκτελέσεις μελών και στελεχών του, αλλά και τις προσπάθειες υπονόμευσης του χαρακτήρα του, της ίδιας της ύπαρξής του. Συνεχίζει να δρα όρθιο, ζωντανό, εκφράζοντας με τη στρατηγική του ό,τι πιο διαχρονικό και επίκαιρο δίνει η πορεία της Ιστορίας, της κοινωνικής εξέλιξης που είναι η προοπτική του κομμουνισμού.
Η σημερινή ημέρα άλλωστε είναι ξεχωριστή γιατί είναι η μέρα όπου το παγκόσμιο εργατικό κίνημα γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά. Το μήνυμα της πρωτομαγιάς του Σικάγου για τα 3 οχτάρια (8 ώρες δουλειά- 8 ώρες ξεκουραση- 8 ώρες προσωπικός χρόνος) είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μια περίοδο που η ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα αντεργατικό τερατούργημα , την κατάργηση του 8ώρου.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη για την αιτία των προβλημάτων και τον πραγματικό αντίπαλο. Η πάλη μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν στοχεύει την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και δεν εγκλωβίζεται στα εναλλακτικά σενάρια της αστικής διαχείρισης και των κομμάτων που την υπηρετούν.
Η λεγόμενη «διευθέτηση του εργασιακού χρόνου» ,τα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, το θάψιμο της κυριακάτικης αργίας είναι μερικά απ αυτά που άφησε προίκα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή της ΝΔ για χτυπήσει τελειωτικά τα εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που νομίζει ότι ο λαός έχει «κοντή» μνήμη τώρα χαρακτηρίζει ως «Μητέρα των μαχών» την απεργία της 6ης Μάη και κάνει συναντήσεις με συνδικαλιστές, την ίδια στιγμή που στελέχη του στο συνδικαλιστικό κίνημα καταψηφίζουν την απεργία σε κάμποσα σωματεία, όπως των Σούπερ Μάρκετ, της Ενέργειας, των Τραπεζών κ.ά.
Ας αφήσουν λοιπόν τα λόγια μιας και οι πράξεις τους μετράνε, ακόμα και οι τωρινές συμφωνίες όπως αυτή με το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ. Μόνο ο αγώνας μπορεί να στήσει εμπόδια στις «ανατροπές του αιώνα». Να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας μέσα στους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος ,στα ταξικά εργατικά συνδικάτα, στους Αγροτικούς Συλλόγους, στις μαζικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι στη δύναμη του κεφαλαίου αντιπαραθέτουμε τη δύναμη της οργανωμένης δράσης και της κοινωνικής συμμαχίας, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
Το σημερινό σύστημα δεν διορθώνεται, μπορεί μόνο να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο εργατικός έλεγχος και η συμμετοχή σε όλα τα όργανα εξουσίας, από κάτω προς τα πάνω, μπορεί να οδηγήσουν στην ευημερία του λαού, στην ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Η 1η Μάη έρχεται από το παρελθόν αλλά δείχνει το δρόμο για το μέλλον!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png