Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Φίλες και φίλοι,

Tιμώντας την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αίγινας, θα καταθέσουν στεφάνι και λουλούδια την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 στις 11.30 το πρωί, στο νεκροταφείο της πόλης της Αίγινας. Η κατάθεση θα γίνει στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές πολιτικούς κρατουμένους των φυλακών Αίγινας, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Φίλες και φίλοι,
Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά  θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για  το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή.  Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό  κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,   και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί  στην πρώτη γραμμή της μεγάλης  μάχης που έρχεται. Οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και οι επόμενες γενιές θα είναι αμείλικτοι κριτές για τη στάση όλων σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Στις 6 του Μάη  οι εργαζόμενοι  και οι  εργαζόμενες,  οι  νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και  στέλνουμε  ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.
ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου. ΟΧΙ  στη διάλυση των εργασιακών  δικαιωμάτων.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία  και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι  δικαίωμα όλων μας.
Αίγινα 3 Μαΐου 2021
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - Π Σ ΑΙΓΙΝΑΣ

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png