Τιμητική εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αίγινας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου τιμώντας  την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αίγινας, κατέθεσαν στεφάνι και λουλούδια στο μνημείο των αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων των φυλακών Αίγινας, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.   
Η Πρωτομαγιά των αγώνων, στο Σικάγο, στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στο Λαύριο, στη Σέριφο, στην Καισαριανή, για το οκτάωρο και την Δημοκρατία, μέρα ορόσημο για τους αγώνες του λαού και του εργατικού κινήματος.

Στις μέρες μας η κυβέρνηση αποφάσισε εν μέσω κορύφωσης του δράματος της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία. Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη φέρνει κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.

Αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,   και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί  στην πρώτη γραμμή της μεγάλης  μάχης που έρχεται. Οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και οι επόμενες γενιές θα είναι αμείλικτοι κριτές για τη στάση όλων σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Σήμερα 6 του Μάη  οι εργαζόμενοι  και οι  εργαζόμενες,  οι  νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.
Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.
Και  θα την κερδίσουμε, γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνον τα ρολόγια!
ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου. ΟΧΙ  στη διάλυση των εργασιακών  δικαιωμάτων.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία  και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι  δικαίωμα όλων μας.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png