Η αναπαράσταση του γραφείου του Ιωάννη Καποδίστρια και η έκθεση της Βουλής στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου. Αύριο η παρουσίαση στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.


Επιτροπή "Αίγινα 2021". Δελτίο Τύπου.
Το γραφείο του Ιωάννη Καποδίστρια, ο χώρος όπου ο Α’ Κυβερνήτης του Νέου Ελληνικού Κράτους, εργαζόταν νυχθημερόν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αίγινα, αναβιώνει στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου.
Με δαπάνες της Βουλής, ο καταξιωμένος  καλλιτέχνης Γιάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ολοκλήρωσε την αναπαράσταση του γραφείου, που αύριο, Σάββατο 22 Μαΐου 2021, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα τοπικά ΜΜΕ.  Κατά την παρουσίαση, οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν επίσης  την έκθεση της Βουλής για τον Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Στην έκθεση, με τίτλο «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια», η οποία περιλαμβάνει τα πρωτότυπα αρχεία, θα ξεναγηθούν από την διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά και την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Στη συνέχεια θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png