Στην Αίγινα η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.

Στην Αίγινα η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Γ. Πατούλης: «Η διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης για το 1821 στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί παράλληλα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά της Αττικής, που θα είναι και φέτος ένας δημοφιλής προορισμός»

Από το νησί της Αίγινας θα αρχίσουν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, αύριο Κυριακή 23 Μαΐου, οι δια ζώσης επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης για το 1821 στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί παράλληλα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά της Αττικής, που και φέτος αναμένεται να αποτελέσει έναν δημοφιλή και ιδιαίτερα ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο» υπογραμμίζει  με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στον θερινό κινηματογράφο «Άνεσις» - που θα κάνει την επίσημη πρώτη του για φέτος – η ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου «Ιωάννης Καποδίστριας, μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας», το οποίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Την προβολή θα προλογίσει ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κορονοϊό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png