Σάκης Σακκιώτης: "Πολιτισμός, η ταυτότητά μας. Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα".

Επιστολή Σάκη Σακκιώτη.

Κι` όμως είναι αλήθεια!

Διαμορφώθηκε μία θεμελιώδης διαφορά και καθιερώθηκε ένας νέος Αυτοδιοικητικός κοινωνικός και πολιτιστικός χάρτης για το Ιστορικό μας Νησί , με ένα νέο βλέμμα στη διαδρομή μας ,στην ταυτότητά μας.

Η επιτροπή «ΑΙΓΙΝΑ 2021» του Δήμου μας υπηρετεί με επιτυχία την σημαντική αποστολή που έχει αναλάβει.

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να αποτιμήσουμε το έργο που έχει συντελεστεί υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δεν πρόκειται βέβαια για «θαύμα», απλώς υπηρετήθηκε η υποχρέωσή μας απέναντι στο Ιστορικό μας Νησί ,με ευσυνειδησία ,με συνέπεια, με σεβασμό στην Ιστορία του τόπου μας.

Στο ξεκίνημα των υπηρεσιών της Επιτροπής οργανώθηκε με επιτυχία η καθιέρωση της επίσημης ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ του Δήμου μας περί «ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ»- Aegina First Capital.

Εκδόθηκε σε χρόνο που ξεπέρασε κάθε υπολογισμό ,το «ΛΕΥΚΩΜΑ» ιστορικής αναγκαιότητας ,στο πλαίσιο της Ιστορικής «διαδρομής» του Νησιού μας, που εκ των πραγμάτων αποκαλύπτει εναργέστατα και τεκμηριωμένα τα στοιχεία κυοφορίας και γένεσης του Ελληνικού Κράτους,

Την προσμονή της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Κυβερνείου ,αντικατέστησε η έμπρακτη πρωτοβουλία της Επιτροπής –με την συνδρομή πολλών παραγόντων –που οδήγησε στην σημερινή προβολή μίας εικόνας ,που έχει όλα τα στοιχεία μιάς σύγχρονης υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.)

Ο Πρωθυπουργός , ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Εξωτερικών ο Περιφερειάρχης Αττικής ,η Πρόεδρος της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», «προσυπογράφουν» δια εμφατικής αναφοράς και προσωπικής παρουσίας , τα Ιστορικά δεδομένα της Καποδιστριακής Αίγινας,

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στις εκδηλώσεις της Επιιτροπής «ΑΙΓΙΝΑ 2021» επισήμαναν στον υπέρτατο βαθμό , τις σημαίνουσες και καθοριστικές πρωτοβουλίες του Κυβερνήτη στην ΑΙΓΙΝΑ , στην οποία και ανήκει ο επίζηλος τίτλος της Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Πρόκειται δηλαδή για νίκη της Αίγινας και τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν , σε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Μανώλη Κοττάκη και τα μέλη της Επιτροπής του Δήμου μας.

Το περιεχόμενο της ανιστόρητης προβολής του ντοκυμαντερ στον κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» , δεν αφαίρεσε ούτε μετέβαλλε την επιτυχία των εκδηλώσεων , καθότι η «παραμόρφωση» της Ιστορικής πραγματικότητας ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική και δεν άφησε περιθώρια ίχνους προσβολής της οντότητας και του κύρους των εκδηώσεων.

Οί Αιγινήτες νοιώθουμε περήφανοι για την Ιστορία του τόπου μας.

Είναι αυτή η Ιστορία, που καθοδηγεί τα βήματά μας , για να υπηρετηθεί προοπτικά το «περιβάλλον» που αξίζει να διαμορφώσουμε , για την υποστήριξη του Ιστορικού μας Νησιού ,της Α` Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους

Με εκτίμηση

ΣΑΚΗΣ ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ
Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png