Δελτίο Τύπου του Νίκου Αλεξίου για τις πρόσφατες εκδηλώσεις.

Νίκος Αλεξίου. Δελτίο Τύπου.

Πέντε  λέξεις  απλές ξεκάθαρες και ιστορικά  αποδεδειγμένες: Αίγινα  Πρώτη  Πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η αλήθεια  είναι  πως "χύθηκε" πολύ  μελάνι  τις τελευταίες ημέρες για τις εκδηλώσεις σχετικά  με  τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 23/5 όσο και για την προβολή  ντοκιμαντέρ για την Καποδιστριακή εποχή. Η αλήθεια  πάντα όμως  βρίσκεται κάπου στην μέση...
Ας δούμε τα πράγματα  σύντομα και απλά.
Τρεις είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και αυτοί που δικαίωσαν την ιστορία και την μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.
Τρεις πολιτικοί, δύο με την φυσική τους παρουσία και ο τρίτος με επιστολή του βροντοφώναξαν τις 5 λέξεις: Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
 Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.
Οι τρεις αυτοί πολιτικοί τίμησαν το νησί  μας και είπαν ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές την ιστορική αλήθεια.
Μια αλήθεια που ακόμα περιμένουμε να την ακούσουμε από τον κ.Δήμαρχο Αίγινας και από τον "συνεργάτη" του κ.Μανώλη Κοττάκη.
Από τον κ.Κοττάκη μάλιστα ακόμα περιμένουμε να ανασκευάσει τα γραφόμενα στα δύο άρθρα του στην εφημερίδα "Εστία" περί προσωρινής πρωτεύουσας. Σχετικά λινκ: https://www.estianews.gr/apopseis/kapodistrias-kai-rossofovia/ και εδώ https://www.estianews.gr/apopseis/ouk-elatto-paradoso/.
Καμία ασυλία λοιπόν σε κανέναν καθώς η ιστορία του νησιού δεν ξαναγράφεται και δεν επιδέχεται αλα καρτ συμπεριφορές.
Τέλος όσον αφορά το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε με σημαντικό κονδύλι από χρήματα της Περιφέρειας (δηλαδή χρήματα του Ελληνικού λαού) για να αναφέρει ξεδιάντροπα μπροστά στους Αιγινήτες πως το Ναύπλιο είναι η "πρώτη" πρωτεύουσα, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.
Κανένας και καμία από καμιά Επιτροπή, από το Δήμο ή όπου αλλού δεν έπρεπε πρώτα να δουν αυτό το ντοκιμαντέρ;
Χίλιες φορές αυτά τα χρήματα που έδωσε η Περιφέρεια να πήγαιναν ως δωρεά στο Νοσοκομείο της Αίγινας, τιμώντας τη μνήμη του Κυβερνήτη που πρώτα σκέφτηκε τα ορφανά του πολέμου χτίζοντας το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.
Από τις ταπεινές και Θεάρεστες πράξεις του Ιωάννη Καποδίστρια  φτάσαμε εσχάτως στις "σύγχρονες" προτροπές για αγορά...νομισμάτων.
O Tempora o mores

Νίκος Ευστ Αλεξίου Κοιν.σύμβουλος Αίγινας Υποψήφιος Δήμαρχος "Αίγινα 2023"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png