Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας για τα Προβλήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και τη δίωξη του διοικητή του.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αίγινας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου με κύριο την υποστελέχωση του τμήματος. Σύμφωνα με τη δήλωση του διοικητή κ. Γιώργου Σουλιώτη στο Αίγινα Πόρταλ, έχουν φύγει 27 άνδρες με συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις και δεν έχουν αντικατασταθεί. Η δύναμη που υπάρχει αυτή τη στιγμή των 40 ανδρών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Αίγινας και του Αγκιστρίου ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, με αποτέλεσμα πολλά σημεία των νησιών να είναι ακάλυπτα από πυροσβεστικά οχήματα και υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι να μην μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πολλαπλά περιστατικά πυρκαγιάς, αλλά και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των επίγειων μέσων πυρόσβεσης.
Ταυτόχρονα η δημοσιοποίηση των προβλημάτων της έλλειψης προσωπικού από το Διοικητή κ. Γ.Σουλιώτη η οποία στάλθηκε στους συναρμόδιους φορείς για θέματα πρόληψης Πολιτικής Προστασίας (Αντιπεριφέρεια, Δήμο), θεωρήθηκε από την υπηρεσία του «παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας» και ο διοικητής τιμωρήθηκε αδικαιολόγητα με οικονομικό πρόστιμο. Είναι πράγματι εξοργιστικό, το ενδιαφέρον ενός υπηρεσιακού παράγοντα για τη ζωή, την περιουσία των πολιτών και του περιβάλλοντος, να θεωρείται «παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας». Μάλλον κάποιοι θεωρούν ότι το να «κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί» είναι η καλύτερη λύση.
Για την Αίγινα αλλά και για το γειτονικό Αγκίστρι, με την μεγάλη επισκεψιμότητα του καλοκαιριού, πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιές, αλλά και από άλλες φυσικές καταστροφές με:

  1. Άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού κλιμακίου με προσωπικό.
  2. Αναβάθμιση και δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αίγινα και Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αγκίστρι.
  3. Διάδρομοι ασφαλείας για την κίνηση των Πυροσβεστικών οχημάτων-Απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών-αποφυγή δραστηριοτήτων σε δασικές περιοχές.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ασχοληθούν με την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, αναγκαίων για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος καθώς και να ανακαλέσουν το απαράδεκτο οικονομικό πρόστιμο που επέβαλλαν στον διοικητή του Π.Κ. Αίγινας.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png