Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας, σχετικά με τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το θέμα της έλλειψης μόνιμου παιδιάτρου είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Αίγινας και τα παιδιά τους και το μόνο που έχουν προσλάβει μέχρι σήμερα είναι κοροϊδία.
Η περιστασιακή παρουσία παιδιάτρου, οι «λύσεις-μπαλώματα» που προκρίνουν κεντρική και τοπική διοίκηση, οι ελλείψεις ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας, οδηγούν παραπέρα στην απαξίωση των δημόσιων δομών, στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Αυτή η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι γονείς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες παιδιάτρους και να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις να ταξιδεύουν ως τον Πειραιά για περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο ΚΥ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει συνολικά στη δημόσια υγεία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, το "εμπάργκο" στις προσλήψεις, τις περικοπές στις παροχές στην Υγεία, την αύξηση της ανταποδοτικότητας τις πληρωμές στις υπηρεσίες Υγείας, στα φάρμακα, στις εξετάσεις κλπ.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μαζικούς φορείς, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ώστε να γίνει άμεσα πρόσληψη παιδιάτρου με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως επίσης να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png