Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας για τον τουρισμό.

Φίλες και φίλοι,
H καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με τις υψηλές θερμοκρασίες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Πολλοί παραθεριστές που έχουν τα εξοχικά τους εδώ στην Αίγινα, αλλά και επισκέπτες, έχουν αρχίσει να έρχονται στο νησί μας. Σε όλους αυτούς ευχόμαστε καλή διαμονή και να «φορτώσουν τις μπαταρίες τους» με θετική ενέργεια, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τα μέτρα κατά του covid-19.

Αυτή η περίοδος, μετά από ένα μακροχρόνιο σκληρό lockdown και μιας κυβερνητικής αποτυχίας και παλινωδίας αντιμετώπισης της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, έχει φέρει την πλειοψηφία των εργαζομένων καθώς και τους επαγγελματίες όλων των κατηγοριών (εστίαση, τουρισμός, λιανικό εμπόριο, αλιείς, γεωργούς) στα πρόθυρα «νευρικής κρίσης».

Αλήθεια πως να χαρακτηρίσουμε την μη σύνδεση με πλοίο από Πειραιά προς Σουβάλα - Αγ.Μαρίνα; Πώς θα κινηθούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι; Πώς θα δουλέψουν τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία στη Σουβάλα, στην Αγ.Μαρίνα, στη Βαγία; Πώς θα έρθουν επισκέπτες στην Βορειοανατολική πλευρά του νησιού, όταν το πλοίο κάνει 2 ολόκληρες ώρες για Αγία Μαρίνα με εισιτήριο ακριβότερο από τα ταχύπλοα των 40 λεπτών προς Αίγινα; Τι έχουν να πουν ο αρμόδιος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κατσαφάδος αλλά και οι τοπικοί παράγοντες που ευχαριστούσαν και πανηγύριζαν για το καράβι που τους έβαλε ο Υφυπουργός τους;
Ας θυμηθούμε όλοι μας πως τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας είχαν τακτοποιηθεί πριν το καλοκαίρι (με δύο πλοία, οχηματαγωγό και επιβατηγό) - φυσικά κι αυτό δεν ήταν το καλύτερο δυνατό - αλλά τουλάχιστον υπήρχε πλοίο για 80 μέρες και όχι για 50 που θα είναι φέτος.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη μετακίνηση από και προς τα νησιά, αποτελούν ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας στα ζητήματα της υγειονομικής ασφάλειας των νησιών και του Τουρισμού.
Είναι δεδομένο πως η νέα πια υποχρέωση διενέργειας PCR ή Rapid test, ώστε να μετακινηθεί κάποιος προς τα νησιά, θέτει ένα ακόμη ανάχωμα στον εσωτερικό τουρισμό, την ώρα που η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό καταγράφει τραγικά χαμηλά ποσοστά. Το εισιτήριο πλέον για την Αίγινα γίνεται 30 ευρώ, μαζί με το τεστ - πρόσφατα είχαμε και αύξηση των εισιτηρίων- και ο ημερήσιος τουρισμός, αλλά και οι επισκέψεις νέων ανθρώπων θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Εξ άλλου η απαίτηση για μόνο διενέργεια self-test, όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί, αποτελεί παραδοχή της ανυπαρξίας ενός υγειονομικού σχεδίου οχύρωσης των νησιωτικών περιοχών. Γιατί ζητείται μόνο self- test όταν γυρνάμε από τα νησιά; Γιατί η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δεν μερίμνησε ώστε να οργανώσει τις υγειονομικές δομές για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, που μοχθούν χειμώνα - καλοκαίρι σε δύσκολες συνθήκες επιβίωσης;
Τι θα γίνει αλήθεια με τους ξένους τουρίστες στα νησιά, οι οποίοι έχουν υποχρέωση για PCR τεστ για να επιστρέψουν στη χώρα τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εργαστηριακά στα περισσότερα νησιά; Μάλλον ο προορισμός τους - ιδιαίτερα προς τα μικρότερα νησιά - θα διαγραφεί από τις προτιμήσεις, όχι μόνο των ξένων αλλά και των ντόπιων επισκεπτών.
Με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης, μάλλον τα νησιά της χώρας μας θα καταγράψουν αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι που οι ήδη πληττόμενες επιχειρήσεις, δίνουν τον υπέρ πάντων «αγώνα επιβίωσης». Δυστυχώς όμως για τον αγώνα τους αυτό, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί αλλά και τον υπονομεύει με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές και οικονομικές επιλογές της.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png