"Ο παπουτσωμένος γάτος" από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Καψάλη. [upd] Αλλαγή ημερομηνίας.

Από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου λάβαμε ενημέρωση για την αλλαγή της ημερομηνίας και της παράστασης. Η νέα ημερομηνία είναι Κυριακή 18 Ιουλίου.

"Ο παπουτσωμένος γάτος" από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Καψάλη. Θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ. Προπώληση viva.gr. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6973 056635 Γενική είσοδος 9 ευρώ.

Η Ιστορία του παραμυθιού
Το παραμύθι των παραμυθιών, ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία.  Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά  στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο!  Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος. Μιλάει σαν άνθρωπος, φορά μπότες και πάνω από όλα είναι έξυπνος!
Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Τα διδάγματα του έργου
Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό  γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ' τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο,  για την επιπολαιότητα και το κόστος της,  για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας  με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης

Στην παράσταση παίζουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης:
Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός Ελευθερια Μπουρανή και ο Πέτρος Γρύλλος.