Αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη είναι η φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.

Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Δελτίο Τύπου.
Αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη είναι η φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021, στις 20.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, επί της λεωφόρου Στρατηγού Πετρίτη.

Για την γλώσσα στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμος Ζώρας. Η ομιλία του έχει τον εμβληματικό τίτλο «Πάνω στην άμμο την ξανθή γράψαμε τ’ όνομά της…».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το γνωστό σε όλους μας μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη, όπως και όλα τα άλλα σπουδαία ποιήματα του νομπελίστα ποιητή, που  έχουν μελοποιήσει τόσο ο Μίκης Θεοδωράκης, όσο και άλλοι μεγάλοι Έλληνες συνθέτες.
Τρεις νέοι μουσικοί , που έχουν όλοι στενή σχέση με την Αίγινα, η Βίβιαν Μπρέντα- Κανελλά στο πιάνο, ο Παναγιώτης Βώρος κιθάρα και τραγούδι και η Ειρήνη Βώρου με τη φωνή της,  θα μας ταξιδέψουν στην εποχή όπου οι αναγνωρισμένοι παγκοσμίως δημιουργοί που γέννησε η χώρα μας ένωναν τις δυνάμεις τους για να μας αφήσουν  μια ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστική παρακαταθήκη.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png