Δελτίο Τύπου του Νίκου Αλεξίου για θέματα που έθεσε στην προ ημερησίας συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Ο Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο, έθεσε στην συνεδρίαση της 14/7, τα παρακάτω θέματα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:
 Σχετικά με την έλευση του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στο νησί
 Σχετικά με συνέντευξη και αναφορές στο Κοινοτικό Συμβούλιο
 Σχετικά με την απαξίωση του θεσμού των Κοινοτήτων και το θέμα με τις ονοματοδοσίες οδών
 Για το θέμα των ρεμάτων του νησιού
 Για τις ιστορικές ανακρίβειες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου
1. Χαιρετίζοντας την αναμενόμενη έλευση και τον ελλιμενισμό του ΠΛΩΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ του Λιμενικού Σώματος στο νησί μας, κατέθεσα στα Πρακτικά την Επιστολή που απέστειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, για το θέμα. Κλείνοντας ανέφερα τα εξής: "Αγαπητοί συνάδελφοι, Κοινοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας κ. αξιότιμε κ. Πρόεδρε Παναγιώτη Κασιμάκη: Να πω συμπληρωματικά και εν συντομία τα εξής: Οι προσωπικές μου προσπάθειες ως επικεφαλής Αυτοδιοικητικής παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος "2023" απέδωσαν καρπούς και πραγματικά είμαι περήφανος και συγκινημένος που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς. Μια δέσμευση λοιπόν δική μου και των συνεργατών μου έγινε πραγματικότητα πολύ πριν μπούμε στην διαδικασία να κριθούμε από το λαό της Αίγινας. Κι όπως ανέφερα χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη μου: "Σε θέματα υγείας παιδείας και Πολιτισμού, δεν χωρούν πλειοδοσίες, ωστόσο οι αλήθειες πρέπει να λέγονται".
2. Σε πρόσφατη συνέντευξη μου σε ενημερωτική ιστοσελίδα αναφέρθηκα στην λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια δημοκρατική και ουσιαστική πορεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν με επικεφαλής τους κ.κ. Κασιμάκη Παναγιώτη, Νίκο Ευστ. Αλεξίου και Βασίλη Μουσουλέα. Ευχαριστώ λοιπόν δημόσια τους συναδέλφους μου στην Κοινότητα Αίγινας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κασιμάκη για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία μας και ελπίζω πως τα καλύτερα έρχονται παρά το ότι όπως για πολλοστή φορά θα πω: Υπηρετούμε έναν θεσμό με ελάχιστες ουσιαστικές αρμοδιότητες".
3.Πριν λίγο διάστημα ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο νέος Εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πράγματι τα νέα για το μέλλον των Κοινοτήτων, έναν θεσμό που όλοι εμείς υπηρετούμε είναι δυσοίωνα. Η ξεχωριστή κάλπη αποτελεί παρελθόν και τα "κουτσουρεμένα" σε σύνθεση και αρμοδιότητες Κοινοτικά Συμβούλια εντάσσονται εκ νέου στους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων, όπως στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Εν μέσω λοιπόν αυτής της ΤΡΑΓΙΚΗΣ αυτοδιοικητικής ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των Κοινοτήτων σε συνεδρίαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, δεχθήκαμε ως Κοινοτικό Συμβούλιο μια άνευ προηγουμένου "επίθεση" από συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης του ΔΣ Αίγινας, με αφορμή το θέμα της ονοματοδοσίας οδών. Θέλω λοιπόν να δώσω συγχαρητήρια στον Πρόεδρο μας κ. Παν. Κασιμάκη για τον ΑΨΟΓΟ και απόλυτα ψύχραιμο χειρισμό του στις αναίτιες αυτές αυτοδιοικητικές "επιθέσεις".
4.Όσον αφορά το μείζον θέμα των ρεμάτων του νησιού και την μελέτη που ήρθε πρόσφατα για γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κατέθεσα στα Πρακτικά την άποψη μου, όπως διατυπώθηκε με Επιστολή μου στο τελευταίο Δ.Σ. Αίγινας. Παράλληλα ζήτησα και πήρα ρητή διαβεβαίωση από τον κ. Πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος διευκρίνισε στο σώμα πως αποτελεί προσωπική του άποψη η έκφραση θετικής γνώμης για το εν λόγω θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
5. Να κλείσω με ένα μείζον θέμα που αφορά την Ιστορία του νησιού μας και όχι μόνο. Η ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου βρίθει ανακριβειών σχετικά με τον ρόλο του Ναυπλίου στα ιστορικά δρώμενα. Εμείς ως η ιστορικότερη Κοινότητας της Ελλάδας, της Αίγινας Πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους πριν ένα χρόνο ελάβαμε ομόφωνα την Ιστορική απόφαση να συνοδεύουν όλα τα έγγραφα της Κοινότητας οι ιστορικά αποδεδειγμένες αυτές πέντε λέξεις: ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ζητώ λοιπόν από το Συμβούλιο μας και τον Πρόεδρο μας Παναγιώτη Κασιμάκη να συνεργαστούμε ώστε στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο να ετοιμάσουμε κείμενο Επιστολής Διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. Ναυπλιέων, με το οποίο να ζητήσουμε την ΑΜΕΣΗ αφαίρεση των ιστορικών ανακριβειών.
Το χρωστάμε στην Ιστορία του νησιού μας αφού σε έναν τόπο χωρίς παρελθόν, δυστυχώς δεν υπάρχει και Μέλλον.
Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png