Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αίγινας: 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974 το αεροπλάνο της γαλλικής δημοκρατίας προσγειώνεται στην Αθήνα με επιβάτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Λίγες ώρες αργότερα ορκίζεται πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Τυπικά το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας έχει πέσει αφήνοντας πίσω του τα συντρίμμια των επιλόγων του και την Κύπρο να δέχεται την επίθεση 50.000 Τούρκων.
Η 24η Ιουλίου 1974 σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας και την προσπάθεια για τον εκδημοκρατισμό της χώρας που δεν ήταν κάτι εύκολο μετά την περίοδο της χούντας.
Η είσοδος της χώρας στην Ε.Ο.Κ. η «συγκατοίκηση» του Καραμανλή με τον Παπανδρέου το 1981, πρόεδρος ο πρώτος-πρωθυπουργός ο δεύτερος, οι αγώνες της αριστεράς, εδραίωσαν του δημοκρατικούς θεσμούς για να απολαμβάνουμε αυτά που θεωρούμε εμείς ως αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα.
Σαρανταεπτά  χρόνια μετά οι σταθερές και μεγάλες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για την αταλάντευτη Ευρωπαϊκή Πορεία της Πατρίδας μας , η ενίσχυση των πολιτειακών και πολιτικών θεσμών έχουν θέσει γερές βάσεις για μια δημοκρατική συνέχεια.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
Κασιμάκης Παναγιώτης                                                                                  Αποστολίδης Ευάγγελος
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png