Ecoweek 2021. Διαδικτυακά και Δια ζώσης στην Αίγινα. Με θέμα: ‘Ιστορία, Τουρισμός και Αειφορικός Σχεδιασμός.

Ecoweek. Δελτίο Τύπου.
ECOWEEK 2021 Διαδικτυακά και Δια ζώσης στην Αίγινα Με θέμα ‘Ιστορία + Τουρισμός + Αειφορικός Σχεδιασμός’ 29 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2021

Με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Αίγινας.

Μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, η ECOWEEK προσκαλεί νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές και πάλι φέτος σε μια μοναδική σειρά εργαστηρίων σχεδιασμού, διαλέξεων, ταινιών και δημόσιου διαλόγου, σχετικά με την αρχιτεκτονική, τον αειφικό σχεδιασμό, την ιστορία και τον τουρισμό. Μία εβδομάδα πολύτιμης εκπαίδευσης και εμπειρίας πάνω στον αειφορικό σχεδιασμό σε πραγματικές τοποθεσίες και μια ποικιλία προγραμματικών απαιτήσεων.

Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια της ECOWEEK είναι σύντομα, εστιασμένα και προσανατολισμένα σε πρακτικές λύσεις, και εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να παρέχουν στους νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μια σίγουρη βάση για να εξοικειωθούν με τις αρχές του αειφορικού σχεδιασμού και των πράσινων κτιρίων.

Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια της ECOWEEK είναι πλέον επίκαιρα όσο ποτέ: με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ και άλλων χωρών και την πλέον ορατή και καταστροφική κλιματική κρίση, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές καλούνται να υιοθετήσουν βιώσιμες και κυκλικές πρακτικές. Ώστε μαζί με τους άλλους επαγγελματίες να αποτελέσουν μέρος της λύσης. Όχι του προβλήματος!

Διαδικτυακά
Ειδικοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα μοιραστούν την εμπειρία τους τους σχετικά με την καινοτομία στο σχεδιασμό, τον κοινωνικό και αειφορικό σχεδιασμό, το placemaking και τη δημόσια διαβούλευση σε διαδικτυακές διαλέξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά εργαστήρια σχεδιασμού πάνω σε πραγματικές τοποθεσίες στην Αίγινα, με επικεφαλείς ειδικούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εργαστήρια θα αναπτύξουν προτάσεις σε μία ποικιλία θεμάτων: από το placemaking και την τρισδιάστατη εκτύπωση, έως τον αειφορικό σχεδιασμό εγκαταστάσεων ιατρικού spa θερμών πηγών και την ανάπτυξη προτάσεων και βιώσιμων πρακτικών αειφόρου τουρισμού μέσα από το δημόσιο διάλογο με τοπικές επιχειρήσεις και κατοίκους.

Δια ζώσης στην Αίγινα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ECOWEEK 2021, θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριες ιστορικές τοποθεσίες στην Αίγινα μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσουν ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Περίπατος τοπικής αρχιτεκτονικής με τον αρχιτέκτονα Αναστάση Παπαδάκη. Ελεύθερο αρχιτεκτονικό σχέδιο με τον αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα. Προβολή ταινίας "The Human Scale" του Andreas Dalsgaard με τον Jan Gehl και το 40χρονο έργο του σε πόλεις και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ινδία και Κίνα. Επιπλέον, παρουσίαση της πρωτοβουλίας διεθνούς διαλόγου και ιδεών της ECOWEEK και της PAREMVASI με στόχο την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τέλος, η ECOWEEK θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συναυλία του συγκροτήματος Recycling Band, μιας ομάδας ταλαντούχων τεχνητών και μουσικών από την Πολωνία που έχουν ένα μοναδικό μυστικό: τα όργανα τους είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα δοχεία! Ελάτε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ποιοτικά όργανα από απορρίμματα και να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία ενεργητικής ρυθμικής μουσικής!

«Το μήνυμα της ECOWEEK στις εκδηλώσεις της Αίγινας είναι ένα μήνυμα αειφορίας και καινοτομίας», αναφέρει ο Ηλίας Μεσσίνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ECOWEEK. «Προωθούμε την πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αξιοποίηση φυσικών πόρων, που θα ενισχύσουν τον τουρισμό στο νησί, θα συζητήσουμε με την τοπική κοινωνία και επιχειρήσεις ιδέες και προτάσεις για βιώσιμες πρακτικές με μηδενική ρύπανση.»

Όλες οι δια ζώσης δραστηριότητες είναι ανοιχτές και δωρεάν στο κοινό. Απαιτείται προεγγραφή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο, οδηγίες και περιορισμούς του COVID.

Ελάτε μαζί μας αυτό το καλοκαίρι για μια άλλη αξέχαστη εμπειρία ECOWEEK!

Η ECOWEEK είναι αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με το πάθος να αλλάξει τις συνήθειες του κόσμου κα με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος για την προώθηση της κοινωνικής και περιβάλλοντικής αειφορίας μέσα από το σχεδιασμό. Από το 2005 η ECOWEEK έχει αναπτύξει δραστηριότητα και προγράμματα σε 17 χώρες και δίκτυο σε 56 χώρες. Τα εργαστήρια της ECOWEEK αστικών παρεμβάσεων και placemaking έχουν επηρεάσει θετικά τον αστικό χώρο σε περισσότερες από 30 χώρες, μέσα από 200 και πλέον εργαστήρια αειφορικού σχεδιασμού και τις καινοτόμες ιδέες περισσοτέρων από 4500 φοιτητών αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού και εκατοντάδες τοπικούς φορείς, παράγοντες και πολίτες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png