Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας, σχετικά με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και  μαζικών φορέων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, οργανώνοντας ομάδα για την συλλογή τους.

Η άμεση ανταπόκριση  των συμπατριωτών μας, μόνιμων και παραθεριστών, ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική, όπως επίσης και όσων συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής με ποικίλους τρόπους .

Με αυτό τον τρόπο  εκφράστηκε έμπρακτα η αλληλεγγύη μας προς  τους κατοίκους των περιοχών που είδαν τις καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές μονάδες, τα σπίτια τους, τις δασικές εκτάσεις του τόπου τους  να καταστρέφονται.

Είμαστε δίπλα τους και δίνουμε μαζί τη μάχη της αγωνιστικής διεκδίκησης για άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης των κατοικιών, των αγροτικών εκτάσεων, του περιβάλλοντος, γιατί η μάχη τους είναι και δική μας μάχη.

Και με αυτή τη καταστροφή βιώνουμε τα αποτελέσματα των πολιτικών, που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις, οι οποίες λογαριάζουν ως "κόστος" για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους τα αναγκαία αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά ή αντισεισμικά έργα, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή.

Βιώνουμε την μόνιμη ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Πρέπει η δίκαιη οργή των κατοίκων της Αττικής , της Εύβοιας της Ηλείας , της Λακωνίας  και όλου του ελληνικού λαού να μετατραπεί σε αγώνα και διεκδίκηση για την προστασία της ζωής του, της περιουσίας του, του φυσικού περιβάλλοντος.

Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη των πληγέντων κατοίκων, όπως:

1. Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και προαπαιτούμενα.

2. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων:        Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο  χρειάζεται.

3.  Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

4. Να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές, καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

5. Να παρθούν όλα τα  μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων,  εξοπλισμένου  με όλα τα  μέσα για άμεση επέμβαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png