Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης", συνεχίζονται οι Αυγουστιάτικες Τετάρτες στο Εϋνάρδειο

Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης", συνεχίζονται οι "Αυγουστιάτικες Τετάρτες στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο", που διοργανώνει η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας και που ξεκίνησαν, με μεγάλη επιτυχία, πριν δύο εβδομάδες.

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας διοργανώνει για πρώτη φορά κύκλο εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα Βιβλίο". Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα, από 4/8 έως 1/9, στις 9 το βράδυ, στον κήπο του ιστορικού αυτού κτιρίου, που βρίσκεται δίπλα στην Μητροπόλη της Αίγινας και που μετά από την επικείμενη αναστήλωσή του θα αποτελέσει την έδρα της βιβλιοθήκης. Στόχος των εκδηλώσεων είναι τόσο η προώθηση του βιβλίου και της Αίγινας, ενός νησιού με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, όσο και να ξαναζωντανέψει το σημαντικό αυτό καποδιστριακό μνημείο που κτίστηκε το 1830 με δωρεά του Ελβετού φιλέλληνα, Ιωάννη-Γαβριήλ Εϋνάρδου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πέντε παρουσιάσεις βιβλίων και μια διάλεξη που αφορούν την Αίγινα και όχι μόνο. Βασικοί συντελεστές, σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, που αγαπούν το νησί, ζουν μόνιμα εκεί ή το επισκέπτονται συχνά και εμπνέονται από αυτό.

Αυτήν την Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον κήπο του ιστορικού κτιρίου, η Ιστορικός τέχνης και συγγραφέας του βιβλίου Ίρις Κρητικού και η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ οι Χαράλαμπος Πέννας, Δρ. Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης & Επίτιμος Διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αργοσαρωνικού–Κυκλάδων, Διονύσης Καλαμάκης, Φιλόλογος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαριλένα Γιαννούλη, Δημοσιογράφος, θα το παρουσιάσουν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png