Ομάδα Γαστρονομίας του 12ου Aegina Fistiki Fest. Το δώρο της "Συμμαχίας των σεφ" για την Αίγινα.

12ο Aegina Fistiki Fest. Ομάδα Γαστρονομίας. Δελτίο Τύπου.
Πρωτότυπες συνταγές, σπουδαίων σεφ, χαρίζονται από την ομάδα SLOW FOOD BRIGADE στους επαγγελματίες της εστίασης στο νησί, ώστε το 4ήμερο της Εμπορικής Έκθεσης να προστεθούν στο μενού εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της Αίγινας.

Τις συνταγές αυτές προσφέρουν τέσσερις σπουδαίοι Έλληνες σεφ, όλοι τους μέλη της «Συμμαχίας των σεφ SLOW FOOD», που θα μαγειρέψουν στο 12οAegina Fistiki Fest: ο Γιάννης Παρίκος, η Γεωργία Κουτσούκου, ο Γιάννης Στανίστας και ο Πρόεδρος της BRIGATE Νίκος Φωτιάδης.
Η SLOW FOOD BRIGADE είναι μια ομάδα, η οποία -εδώ και χρόνια- εστιάζει στα τοπικά προϊόντα και με τις δημιουργικές συνταγές της αναδεικνύει και ανανεώνει τις παραδοσιακές γεύσεις κάθε τόπου.
Οι συνταγές αυτές  στις οποίες πρωταγωνιστεί το φιστίκι μας είναι οι ακόλουθες:

Αρνίσιο μπούτι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και μυρωδικά από τον Chef Γιάννη Παρίκο.
Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φέτα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από καφεδάκια αρνίσια με φιστίκι Αιγίνης και κάρδαμο από τον Chef Γιάννη Στανίτσα.
Καλαμάρι σχάρας με πέστο φιστίκι Αιγίνης, βασιλικό και λεμόνι από τον Chef Γιάννη Στανίτσα.
Κεμπάπ με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου.
Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου.
Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα / ντοματίνια σέρι / σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού / ντρέσινγκ μοσχολέμονου / πιπερόριζας και φιστικοβούτυρο από τον Chef Νίκο Φωτιάδη.
Πίτσα με λούζα Κυκλάδων / πέστο φιστικιού Αιγίνης / λιαστό ντοματάκι / φιστίκι Αιγίνης ψημένο / φρέσκα σύκα / γκερεμέζι / λαδωτήρι Αίγινας από τον Chef Νίκο Φωτιάδη.

Οι πρωτότυπες συνταγές προς χρήση των εστιατορίων, αυτό το εξαιρετικό δώρο στην Αίγινα, είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στη διεύθυνση :
https://www.chefsbrigade.gr/chefsbrigade-magazino/12-aegina-fistiki-fest-2021

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png