Ναυτικός Όμιλος Λιμένος Φάρου: "Όταν το Δημόσιο καταγγέλει τον ευατό του και τα έργα του".

Ναυτικός Όμιλος Λιμένος Φάρου. Ανακοίνωση.
Σε συνέχεια δημοσίευσης απόφασης της Κτηματικής του Δημοσίου στις 13 Αυγούστου (!) που δίνει προθεσμία ενός μηνός-εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας-, να καταστραφεί ο νοτιος Λιμενοβραχίονας και ότι υπάρχει τα τελευταία πολλά χρόνια στο χώρο του λιμανιού μας (μέχρι και ο φωτισμός,τα παγκάκια , η Παιδική Χαρά κ.π.α), χαρακτηρίζονάς τα «εργα  αγνώστων», προχωρήσαμε στην αποστολή αναλυτικης τεκμηρίωσης και διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, και ζητάμε  με τις ενέργειές όλων να μην καταστραφεί ο παραδοσιακός Λιμένας Φάρου Αιγίνης.

Η Τραγωδία και ο παραλογισμός βρίσκεται πρόσθετα στο οτι ηδη εχει εκπωνηθεί αναλυτική περιβαλλοντολογική μελέτη απο την περιφέρεια (2020) και εχουν υποβληθεί  πρό πολλού και εγκριθεί οι αιτήσεις νομιμοποίησης ολων των εργων για τους λιμενίσκους του νησιού.

Αναλογίζεστε τι σημαίνει η καταστροφή του Νότιου Λιμενοβραχίονα και μόνο, απο τη στιγμή που θα μετατρέψει το παραδοσιακό λιμανάκι δεκαετιών σε ενα βούρκο απο φύκια και σκουπίδια οπως ηταν πρό δεκαετιών πρίν φτοιαχτεί και αδυνατόντας να προστατεύσει απο καιρούς τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη που ελλιμενίζονται.

Από μόνη της η χρονική στιγμή που επελέγει να δρομολογηθεί μιά τέτοια απόφαση, αγνοώντας τις εποπτεύουσες-διαχειρίστριες αρχές σε τοπικό επίπεδο,(Λιμ. Ταμείο και Δήμος) και στρεφόμενη κατα Αγνώστων, λές και τα εργα του λιμανιού φύτρωσαν απο κάποιον αόρατο "ευεργέτη", δημιουργεί απορίες-οργή και αγανάκτηση.

Ζητάμε τις  άμεσες ενέργειες του Δημάρχου, του Λιμενικού ταμείου ,των πολιτικών απο ολες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, καθώς και την συμπαράσταση ολων των μελών μας, κατοίκων και φίλων, με κάθε δύναμη,γνώση και υποστήριξη, ετσι ωστε οχι μόνο να αποτραπεί η καταστροφή και βουρκοποίηση του λιμανιού αλλά αντίθετα να ενταχθεί τώρα με μελέτη αναβάθμισης σε περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Με κάλεσμα σε καθολική επαγρύπνιση και συλλογική προσπάθεια
Το Δ.Σ Ναυτικού Ομίλου Φάρου Αιγίνης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png