Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ως εξαθέσιου.

Δελτίο Τύπου.
Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε την υπ’ αρ. 9214/21-9-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιου.

Ο κ. Μπουτσικάκης επικαλείται το σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης, ζητώντας την άμεση ικανοποίησή του, ώστε να μη μετακινούνται μαθητές σε άλλα πολυθέσια σχολεία αλλά και να επιστρέψουν από αυτά στο συγκεκριμένο σχολείο όπου ανήκουν.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο Βουλευτής, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Αιγίνης μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως εξαθέσιο καθώς στεγάζεται στο νεότερο σχολικό κτήριο του νησιού, με σύγχρονες υποδομές (εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώρο ανάγνωσης, αίθουσα εκδηλώσεων, αθλητικό χώρο), κατασκευασμένες σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για τους μαθητές.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Χριστόφορος Εμμανουήλ Μπουτσικάκης
Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων - Νέα Δημοκρατία
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  κα. Νίκη Κεραμέως
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2021
Θέμα: Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιου.
Στην από 8 Ιουλίου 2021 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης διατυπώνεται το αίτημα  για την οργανική αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου ως εξαθέσιου.
Ενόψει της σχετικής υπ’ αρ. Φ.10/ΜΑ/94745/Δ1/30-7-2021 απάντησης της  Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, που ουσιαστικά μεταθέτει υπό προϋποθέσεις την εξέταση του  αιτήματος για την επόμενη χρονιά, παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την άμεση  ικανοποίησή του, καθώς η προαγωγή του σχολείου σε εξαθέσιο είναι απολύτως  αναγκαία ώστε να μη μετακινούνται μαθητές σε άλλα πολυθέσια σχολεία αλλά  και να επιστρέψουν από αυτά στο συγκεκριμένο σχολείο όπου ανήκουν.
Το δημοτικό σχολείο Βαθέος Αιγίνης μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως εξαθέσιο καθώς στεγάζεται στο νεότερο σχολικό κτήριο του νησιού, με σύγχρονες  υποδομές (εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώρο ανάγνωσης, αίθουσα  εκδηλώσεων, αθλητικό χώρο), κατασκευασμένες σύμφωνα με όλους τους  κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για τους μαθητές.
 

Ενόψει των ανωτέρω, η κυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο  ακόλουθο ερώτημα:
- Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την άμεση οργανική αναβάθμιση του  Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιου, ώστε να μη μετακινούνται  μαθητές σε άλλα πολυθέσια σχολεία αλλά και να επιστρέψουν από αυτά στο  συγκεκριμένο σχολείο όπου ανήκουν;
Ο ερωτών Βουλευτής
Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης
Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων ΝΔ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png