Αίγινα Ώρα Συνεργασίας: "Απομάκρυνση συμβασιούχου από την ΚΕΔΑ για πολιτικούς και εκδικητικούς λόγους".

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η άδικη απομάκρυνση (επί της ουσίας απόλυση!) συμπολίτη μας από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας(ΚΕΔΑ) καθώς δεν επήλθε ανανέωση της σύμβασης. Το άτομο ειδικής θέσης απομακρύνθηκε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του με την αιτιολογία ότι δεν παρείχε έργο.

Ορισμένα μέλη της ΚΕΔΑ, με άκρως εκδικητικό τρόπο, τοποθετήθηκαν κατά της ανανέωσης της σύμβασης του συμπολίτη μας, ατόμου με ειδικές ανάγκες(ΑμΕΑ), παρότι η πρόσληψή του εξυπηρετούσε κοινωνικό σκοπό αφού το 80% της προσλήψεως επιχορηγούνταν από τον ΟΑΕΔ.

Ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι η ΚΕΔΑ ενέταξε τον υπάλληλο σε 5ωρη απασχόληση με κόστος για αυτήν 450 ευρώ και όχι στο πρόγραμμα 8ωρης απασχόλησης όπου η μισθολογική δαπάνη ήταν περίπου 330 ευρώ και ο μισθός του υπαλλήλου μεγαλύτερος, καθώς η επιδότηση του ΟΑΕΔ ήταν μεγαλύτερη.

Η ΚΕΔΑ αντί να κάνει μια σύμβαση 8 ωρών με μικρότερη για αυτήν δαπάνη , έκανε 5ωρη ώστε να πληρώνει περισσότερα και να μπορεί στο τέλος να απολύσει τον εργαζόμενο με την αιτιολογία ότι αδυνατούσε να αντέξει το κόστος. Μήπως, όμως, αυτός ήταν ο σκοπός; Μήπως ήθελε να απολύσει εν τέλει έναν άξιο υπάλληλο και για αυτό συνήψε μία μη ευνοϊκή σύμβαση; Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Μαίρη Κουκούλη, καλείται να μας δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Επίσης, μία ακόμη δικαιολογία για την απόλυση του εργαζομένου ήταν ότι δεν παρείχε ουσιαστικό έργο(!). Ο ίδιος ο υπάλληλος πρότεινε να αναλάβει ως υπεύθυνος ξενάγησης του Λαογραφικού Μουσείου , αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Μήπως δεν του ανατέθηκε κάποια σημαντική αρμοδιότητα ώστε να μπορέσει η ΚΕΔΑ να τον απολύσει; Άραγε η ΚΕΔΑ ήθελε να απομακρύνει αυτόν τον εργαζόμενο και δεν του ανέθετε αρμοδιότητες;

Να τονισθεί ότι όλες οι συμβάσεις πενταμηνιτών και οκταμηνιτών (5 και 8 μηνών) του Δήμου Αίγινας έχουν υπερψηφιστεί και από εμάς και θα υπερψηφίζονται πάντα, ενώ η συγκεκριμένη εξαιτίας της μεροληψίας κάποιων δεν ανανεώθηκε!

Είναι, επομένως ώρα για απαντήσεις από εκείνα τα μέλη της ΚΕΔΑ που εισηγήθηκαν την απόλυση ενός ικανού και άξιου ατόμου για προσωπικούς λόγους. Πρόκειται για εσκεμμένη και μεθοδευμένη ενέργεια;
Στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας, η παράταξή μας διατρανώνει την ακλόνητη πίστη της στην εύρεση θέσεων εργασίας για όλους τους νέους, κάτι που συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγινητών. Εν τέλει, οι διακρίσεις και η μεροληπτική στάση κάποιων είναι πλήρως καταδικαστέες και από εμάς και από το σύνολο της κοινωνίας.

Επικεφαλής της παράταξης «Αίγινα-Ώρα ΣυνΕργασίας»
Φίλιππος Τζίτζης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png