Αίγινα Ώρα Συνεργασίας: "Ερωτήσεις Ναι, απαντήσεις Όχι. Ζήτω η μυστικότητα και η αδιαφάνεια!".

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου
Ο τρόπος διοίκησης της «παρέας» που διοικεί το Δήμο είναι πλέον γνωστός σε όλους: εκνευρισμός, έλλειψη διαφάνειας, αγένεια, κακία, ατομικές διαδρομές παντού και στο τέλος μυστικότητα. Συνέχεια ή τις περισσότερες φορές  παρατηρούμε τρικλοποδιές από την πλευρά της διοίκησης στο έργο της αντιπολίτευσης, όπως  καμία  απάντηση στις ερωτήσεις των πολιτών και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Καμία ειλικρινή απάντηση σε ερώτησή μας για την παλαιότητα των σχολείων της Αίγινας και για το αν χρειάζονται (που φυσικά επιβάλλεται) άμεσες επιδιορθώσεις, όπως από την 1η Ιουνίου 2021 με κατάθεση γραπτής μας ερώτησης στον πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας (τον κύριο Ζορμπά δηλαδή!). Αντί αυτού ,σήμερα, την 27η Σεπτεμβρίου 2021, γίνονται καθημερινές εργασίες με κομπρεσέρ(άκουσον-άκουσον!) εν ώρα μαθημάτων στα σχολεία , να ακούγεται το σπάσιμο πλακών με τα  παιδιά στις γειτονικές αίθουσες που διδάσκονται! Πραγματοποιούνται εργασίες χωρίς καμία επίβλεψη και παρακολούθηση από τεχνικούς του Δήμου. Τραγικό είναι ότι κλείνουν τη δεύτερη πόρτα εξόδου και όλα τα παιδιά εξέρχονται από μόνο μία πόρτα εν καιρώ πανδημίας! Οι εργασίες στα σχολεία γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι τους φθινοπωρινούς μήνες εν ώρα μαθημάτων. Απαράδεκτο.

Επίσης, με επόμενη γραπτή ερώτησή μας, στις 31 Μαΐου 2021 προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ζορμπά να προβεί σε ενημέρωσή μας για τα μισθωτήρια και τις συμβάσεις μισθωτών με τον Δήμο Αίγινας. Για ποιον λόγο καθυστερεί από την προαναφερόμενη ημερομηνία να μας απαντήσει ο κ.Ζορμπάς; Μήπως πάλι τα «μαγειρεύει», πάλι κάτι φοβάται ή επιθυμεί να αποκρύψει; 4 μήνες να απαντήσει;

Επόμενη γραπτή μας ερώτηση αφορά στον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου και του κυλικείου του, που εδώ και 1,5 χρόνο δεν λειτουργεί. Έχουμε προβεί σε συνεχείς γραπτές και προφορικές ερωτήσεις για τη μάστιγα των παραβατικών συμπεριφορών εξωγηπεδικών στοιχείων στο γήπεδο Αίγινας. Αλήθεια, ποια μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αίγινας ,και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, με τόσους δεκάδες υπαλλήλους που έχει προσλάβει τα τελευταία 2 χρόνια; Θα μπορούσε ήδη να είχε αποσπάσει έναν υπάλληλο στο γήπεδο Αίγινας ώστε να μεριμνά για την καθαριότητα και ασφάλεια του γηπέδου. Αμφιβάλλω αν μπορεί να εγγυηθεί την καθαριότητα και την ασφάλεια του γηπέδου, ενός χώρου άθλησης ομάδων και πολιτών οι οποίοι ακολουθούν τον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου.

Επιπρόσθετα, σε γραπτή μας ερώτηση ,την 30η Μαρτίου 2021, σχετικά με τα κληροδοτήματα του Δήμου Αίγινας: Τι γίνεται με το κληροδότημα Ιουλίας Κάτσα και το κληροδότημα στο σύνταγμα που είναι πλήρως εγκαταλειμμένα; Τι γίνεται με το κληροδότημα Ιωάννη Γκίκα, το οποίο αυτή η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος μετέτρεψαν σε μία σύγχρονη χωματερή με μπάζα, οικοδομικά υλικά και κλαδιά; Η εκκωφαντική σιωπή του κ.Κασιμάκη μας προβληματίζει.

Επόμενη γραπτή και προφορική ερώτηση αφορά στην πορεία  των εργασιών στον νέο παιδικό σταθμό στον Κοντό Αίγινας. Πότε και πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του καινούργιου παιδικού σταθμού;
Άλλη γραπτή  ερώτηση για τους άμισθους και έμμισθους συμβούλους του κυρίου Δημάρχου Αίγινας, καθώς και αν υπάρχει εγκεκριμένος ή ειδικός σύμβουλος για θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση (ως γνωστόν!).

Εν συνεχεία, με γραπτή και προφορική(πολλές φορές) ερώτηση στις 11 Νοεμβρίου 2020για τις κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου Αίγινας αλλά και των φορτηγών οχημάτων του Δήμου που και πότε και εάν μεταφέρουν νερό του Δήμου σε ιδιώτες για να χρησιμοποιηθούν στις πισίνες, πόσα εισπράττει ο Δήμος και αν το νερό καταλήγει μόνο σε πισίνες ή και σε άλλους σκοπούς?. Πηγαίνει το νερό από πυροσβεστικούς κρουνούς στις πισίνες, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από το νόμο;

Ουδέποτε έχω λάβει ενημέρωση από τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Αντί αυτού, έχω λάβει λεκτικά πυροτεχνήματα του τύπου «θα τα πούμε στις εκλογές!» Επίσης, σε προφορική ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο  δεν πήρα  ακόμα  απάντηση,  για το αν ο Δήμος με εθελοντές οδηγούς του μεταφέρει νερό (άκουσον-άκουσον!) και ποτίζει φυστικιές συμπατριωτών μας, όπως καταγράφει μία φωτογραφία που έχω στην κατοχή μου!με ημερομηνία  Ιούνιος 2021.

 Σε άλλες αμέτρητες ερωτήσεις μας για την καθαριότητα στα σχολεία της Αίγινας, ο κύριος Δήμαρχος απάντησε μετά από… 1,5 χρόνο (μετά τον Μάρτιο του 2020) για το πρόβλημα! Ο κ. Ζορμπάς, με απόφαση της οικονομικής Επιτροπής, απάντησε με 89 ώρες συνολικά στα σχολεία μας για καθαρισμό από τις καθαρίστριες και 36 ώρες, όπως είπε, είναι παραπάνω και επιπλέον από τα ίδια έσοδα του Δήμου. Μα, ξέχασε(!) ο κύριος Ζορμπάς, να αναφερθεί στο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Εσωτερικών , που από 55 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για τις καθαρίστριες στα σχολεία   τα προηγούμενα  χρόνια, φέτος το Υπουργείο διαθέτει 87 εκατομμύρια για τις καθαρίστριες των σχολείων. Ξέχασε να μας το πει…

Ύστερα από την καταμέτρηση των τετραγωνικών όλων των σχολικών αιθουσών της Αίγινας αυξήθηκε η απασχόληση των καθαριστριών και στην πλήρη απασχόληση και στη μερική. Αυξήθηκε κατά 22% η ενασχόληση και απασχόληση των καθαριστριών και συνάμα, φέτος το Υπουργείο δίνει στο Δήμαρχο και όχι ο Δήμαρχος μόνος του το αποφάσισε και το έφερε στην Οικονομική Επιτροπή! Το Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία στον Δήμαρχο και στις επιτροπές του Δήμου να αυξήσουν τις ώρες σε όλα τα σχολεία από ίδιους πόρους. Υπάρχουν ,όμως, Δήμοι που διπλασιάζουν τις ώρες των καθαριστριών τους για την υγεία των μαθητών τους, ενώ εμείς στην Αίγινα από 53 πήγαμε στις 89 ώρες!

 181 Δήμοι πανελλαδικά συμμετέχουν στη φετινή ορθολογική κατανομή  των ωρών για τις καθαρίστριες και στο θεσμικό πλαίσιο που επέτρεψε αυτή η διαδικασία.

Έχουμε προβεί σε αμέτρητες προφορικές ερωτήσεις προς τον κύριο Δήμαρχο γιατί προτιμά πάρα πολύ ο ίδιος και το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας τις απευθείας αναθέσεις; Γιατί τις προτιμά μόνον για συγκεκριμένους εργολάβους για διάφορες  εργασίες του Δήμου   ΑΙΓΙΝΑΣ  και του  Λιμενικού ταμείου ; Γιατί προτιμά τα ΚΤΕΟ  του  δήμου  ΑΙΓΙΝΑΣ     στον κουμπάρο του; Γιατί προτιμάει στο Λιμενικό Ταμείο συγκεκριμένες οικογένειες για να εργαστούν ως υπάλληλοι;

Επίσης, γιατί ο Δήμος Ύδρας έλαβε έκτακτη επιχορήγηση για πυροπροστασία 120.000 ευρώ επιπλέον και ο Δήμος Αίγινας λαμβάνει μόνο 25.000 ευρώ κάθε έτος για την πυροπροστασία; Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Ζορμπάς;

Έχουμε κάνει πολλές ερωτήσεις για την πορεία των μεγάλων έργων της Αίγινας, όπως αγωγός νερού, κλειστό γυμναστήριο, παιδικές χαρές, αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Γιατί συνέχεια ψηφίζουν νέες παρατάσεις στα έργα ; Οι πολίτες ερωτούν με μεγάλη και εύλογη ανησυχία γιατί καθυστερούν τα έργα που τόσο έχει ανάγκη η Αίγινα?.  Γιατί γίνεται κατάτμηση έργων, για ποιον λόγο χωρίζονται τα έργα σε ανάθεση, προμήθεια και συντήρηση;

Γιατί στις παιδικές χαρές και τα περιβόητα παγκάκια δεν πήγαμε ως Δήμος Αίγινας στα προγράμματα του πράσινου ταμείου, για να  μην πληρώσει ο Δήμος μας ευρώ και πάμε στις απευθείας αναθέσεις;
 Γιατί ο Δήμαρχος κάνει πρωί-μεσημέρι-βράδυ- βόλτες (!!!) με το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου; Υπάρχουν προβλήματα για τα οποία δεν ενημερωνόμαστε;

Γιατί επιθυμεί η δημοτική διοίκηση και προσωπικά ο κ. Ζορμπάς  τέτοια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη; Για ποιον λόγο δεν λαμβάνει μέτρα; Γιατί επιτέλους δεν παραιτείται για αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες; Μια παραίτηση από τις… 11(!) θέσεις που κατέχει δεν είναι ντροπή! Ντροπή αποτελούν όσα γίνονται εις βάρος μας και πλήττουν την ποιότητα ζωής των επαγγελματιών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το γιατί δεν απαντά ευθέως στις γραπτές και προφορικές ερωτήσεις , τόσο τις δικές μας όσο και των συναδέρφων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ο τρόπος του, ο τρόπος τους με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη θέση της διοίκησης ή τη θέση του Δημάρχου!

Προσπαθούν να διοικήσουν με φωτοβολίδες λάμψης και ασβεστώματα, λες και είμαστε μονάδα στρατού!

Σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τα συλλογικά όργανα, αποδεικνύει πλέον ότι δεν είστε εσείς, κύριοι της διοίκησης, το διαφορετικό, δεν είστε το καινούργιο, δεν είστε αυτό που ήθελε και είχε ανάγκη ο κόσμος, όταν αρχικά πίστεψε ότι εκπροσωπούσατε το καινούργιο, το δημοκρατικό  και κάτι καλύτερο και όχι το παλιό !

Εκπροσωπείτε μια γερασμένη , παλιά νοοτροπία- μυστική και αδιαφανή! Είστε διοίκηση μειοψηφίας και όχι διοίκηση ικανή για να διαχειριστεί τον Δήμο μας.

Αυτό, δυστυχώς, το φανερώνουν τα έργα σας κ. Δήμαρχε και όχι τα λόγια σας, όπως τα είχατε υποσχεθεί στα προεκλογικά μπαλκόνια!


Ο επικεφαλής της παράταξης «Αίγινα- Ώρα συνΕργασίας»
Φίλιππος Τζίτζης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png