Δελτίο Τύπου του ΕΚΠΑΖ.

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων. Δελτίο Τύπου.
Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε
Το ΕΚΠΑΖ επιτέλους δικαιώνεται.

Μετά από τόνους λάσπης από καλοθελητές, (πρώην συνεργάτες που μετεξελίχθηκαν σε  ορκισμένους εχθρούς), η οργάνωση μας έπειτα από χρονοβόρες αναβολές κερδίζει επιτέλους τις  δικαστικές μάχες τη μία μετά την άλλη.  

Τα τελευταία 3 χρόνια στερήθηκε της δυνατότητας να προσφέρει- αφιλοκερδώς πάντα - τις  πολύτιμες υπηρεσίες της στη διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου που συνιστά  η ελληνική άγρια πανίδα. Έτσι, 37 χρόνια μετά το αρχικό ξεκίνημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα  το 1984 και από την τυπική ίδρυση ως ΕΚΠΑΖ το 1990, συνεχίζουμε. Ο αγώνας μας επιτέλους  δικαιώνεται και ετοιμαζόμαστε να επανέλθουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, έτοιμοι να  βοηθήσουμε στη διατήρηση της άγριας ζωής, φροντίζοντας κάθε άγριο ζώο, ασχέτως κατηγορίας  και σπανιότητας εφόσον χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια.

Παράλληλα επιδιώκουμε να συμβάλλουμε συστηματικά και στην αναίμακτη επιστημονική  έρευνα γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της άγριας ζωής και τη  διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ήδη εθελοντές κάθε ηλικίας (κυρίως νέοι) από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αναμένουν  να τους δεχτούμε - όπως κάναμε πάντα -, και να τους φιλοξενήσουμε στο ΕΚΠΑΖ για όσο  διάστημα επιθυμούν προκειμένου να συμβάλλουν και να εκπαιδευτούν στην φροντίδα των  ασθενών μας ζώων. Φυσικά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι επιστρέψουμε σε κανονικές  συνθήκες λειτουργίας και να φιλοξενούμε πάλι εθελοντές αλλά και να δεχόμαστε επισκέπτες για ξενάγηση-ενημέρωση σχετικά με τη μοναδική ποικιλία άγριας ζωής και οικοσυστημάτων της  χώρας μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι πίστεψαν στον αγώνα μας.  

Τα μέλη
Γιάννης Πουλόπουλος
Σταύρος Καλπάκης
Άρης Χρηστίδης
Ζήσης Νταλαμπίρας
Δέσποινα Χατζηνικολάου
Διονύσης Παντής, Νομικός Σύμβουλος-Δικηγόρος
Ανέστης Χεκίμογλου, Βιολόγος - Οικονομολόγος

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png