Ο "Σύλλογος Μηχανικών Αίγινας" κατάθεσε καταστατικό λειτουργίας. Τι αναφέρει ο νεοϊδρυθείς σύλλογος, για το πρόβλημα της χορήγησης βεβαιώσεων.

Σύλλογος Μηχανικών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Την Παρασκευή 1-10-2021 έλαβε χώρα η δεύτερη συνάντηση των μηχανικών της Αίγινας με συμμετοχή 25  συναδέλφων προκειμένου να υπογραφεί και να κατατεθεί στο αρμόδιο Πρωτοδικείο το καταστατικό του νεοϊδρυθέντος συλλόγου. Με το καταστατικό αυτό ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ». Ως έδρα του συλλόγου ορίζεται ο Δήμος Αίγινας.

Μεταξύ άλλων στην συνάντηση αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του συλλόγου από πενταμελές προσωρινό Δ.Σ. μέχρι την σύνθεση του Συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές του συλλόγου.
Το προσωρινό συμβούλιο απαρτίζεται από τους συναδέλφους:

-Γιαννούλη Ιωάννη Τοπογράφο,
-Κουλικούρδη Γεώργιο Πολιτικό Μηχανικό,
-Λάμπρου Σταύρο Τοπογράφο,
-Μαργαρώνη Δημήτριο Πολιτικό Μηχανικό,
-Παπαδόπουλο Ιωάννη Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Αποφασίστηκε επίσης η έκδοση του παρόντος δελτίου τύπου για ενημέρωση των συναδέλφων που δεν προσήλθαν αλλά και των κατοίκων του νησιού που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος του, αλλά και τα προβλήματα στην οικοδομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη.

Ένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τον τελευταίο καιρό είναι η αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών στους οικισμούς λόγω της ανεξήγητης συνεχιζόμενης άρνησης του κ. Δημάρχου Αίγινας να χορηγήσει τις βεβαιώσεις που απαιτούνται από το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο (ΥΔΟΜ Δήμου Πειραιά) προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση αδειών δόμησης. Το γεγονός αυτό  έχει προκαλέσει ουσιαστικά αναστολή έκδοσης αδειών στους οικισμούς καθώς και συμβολαιογραφικών πράξεων (αγοραπωλησίες και γονικές παροχές) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται σε αυτούς, τον κλάδο της οικοδομής και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Θα επιμείνουμε στις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο ελπίζοντας σε άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος και θα επανέλθουμε με νεώτερο δελτίο τις προσεχείς ημέρες.


Αίγινα 4-10-2021

Για τον σύλλογο,
το προσωρινό Δ.Σ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png