Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας σχετικά με την ίδρυση Δημοτικού ΚΔΑΠ.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πρόσφατα είδαμε να δημοσιεύεται ένα κείμενο των Συλλόγων Γονέων της Αίγινας οι οποίοι ,ορθώς, ζητούν στην ουσία να υλοποιηθεί η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδρυση δημοτικού ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών) . Είμαστε ξεκάθαρα μαζί τους και χαιρετίζουμε αυτή την κίνησή τους να διεκδικήσουν μια δομή από το Δήμο που όπως και οι ίδιοι αναφέρουν στην επιστολή τους τα ΚΔΑΠ« …….. παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες Πολιτισμού, Αθλητισμού, καλλιτεχνικής Παιδείας και γενικά δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά οικογενειών εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές.»

Όπως τοποθετηθήκαμε και στα δύο δημοτικά συμβούλια που έγιναν σχετικά με την ίδρυση ΚΔΑΠ η θέση μας είναι ξεκάθαρα ότι η ύπαρξη δόμων σαν τα ΚΔΑΠ συμβάλλουν σημαντικά στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Αποτελούν στήριγμα για τις λαϊκές οικογένειες και πολλές φορές τη μοναδική διέξοδο εξωσχολικής παιδαγωγικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής, πολιτισμικής, τεχνολογικής και περιβαλλοντολογικής δραστηριότητας των παιδιών τους. Στα εν λόγω κέντρα τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, αναπτύσσοντας διάφορες εξωσχολικές δράσεις υπό την εποπτεία παιδαγωγών, και άλλων ειδικών, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν χωρίς σταθερά ωράρια και σε ένα ανασφαλές αντεργατικό περιβάλλον. Ειδικά στο νησί μας όπου δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη οργανωμένη δημόσια δομή η ύπαρξη ΚΔΑΠ θα ήταν μια λύτρωση για τους γονείς-εργαζόμενους της Αίγινας οι οποίοι δουλεύουν πρωί-απόγευμα με αποτέλεσμα να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους όταν τελειώνουν το σχολείο.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το με το ΦΕΚ 2332/2-6-21 του Υπουργείου Παιδείας που στην ουσία ακυρώνει το ολοήμερο σχολείο, καθώς δίνεται η δυνατότητα με τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος (13.15) να λειτουργούν δομές ΚΔΑΠ των Δήμων για την απασχόληση των μαθητών, εντάσσοντας στις δραστηριότητες και τη σχολική μελέτη (κάτι που αφορά ξεκάθαρα το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου).

Ακόμη είμαστε αντίθετοι, από την αρχή, με το να δοθεί μια τέτοια δομή στην επιχειρηματικότητα,  και χαιρετίζουμε την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει  αυτή την παραχώρηση. Εμείς  ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Δημοτικό ΚΔΑΠ με όλο το αναγκαίο διεπιστημονικό προσωπικό το οποίο θα είναι μόνιμο, με πλήρη δικαιώματα (χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας) και σε κατάλληλο κτίριο που να υπηρετεί την παιδαγωγική λειτουργία.

Ταυτόχρονα καλούμε τους γονείς της Αίγινας μέσα από τους Συλλόγους τους να κλιμακώσουν τη διεκδίκηση τους για την επίτευξη αυτού του στόχου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png