Αναφορά Θοδωρή Δρίτσα για την παράταση διοικητικής υποστήριξης υπηρεσιών δόμησης, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, στο Αγκίστρι, στην Αίγινα και σε άλλους Δήμους της Π.Ε. Νήσων.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά & Νησιών, κατέθεσε διά του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τις επιστολές των Δημάρχων Αγκιστρίου κ. Ιωάννη Αθανασίου και Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, με τις οποίες ζητούν την παράταση κατά ένα έτος, της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης των νησιών τους καθώς και των υπόλοιπων νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ρύθμιση η οποία έληξε την 1η Οκτωβρίου 2021, γιατί εξαιτίας της πανδημίας (COVID 19) και της μη έγκρισης μόνιμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αυτόνομη Υπηρεσία Δόμησης, όπως είχαν υποχρέωση.
Επισυνάπτονται, το πλήρες κείμενο της Αναφοράς, καθώς και οι επιστολές των Δημάρχων Αγκιστρίου και Αίγινας προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Παράταση διοικητικής υποστήριξης υπηρεσιών δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, στο Αγκίστρι και στην Αίγινα και στα άλλα νησιά και Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, καταθέτει ως Αναφορά τις κατεπείγουσες επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του Δημάρχου Αγκιστρίου κ. Ιωάννη Αθανασίου, με αρ. πρωτ. 3134/07.10.2021 και του Δημάρχου Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, με αρ. πρωτ. 14583/12.10.2021, μέσω των οποίων ζητούν την παράταση κατά ένα έτος, της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης των νησιών τους καθώς και των υπόλοιπων νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ρύθμιση η οποία έληξε την 1η Οκτωβρίου 2021.
Παράλληλα, εξηγούν ότι οι λόγοι που δεν μπόρεσαν ακόμη να δημιουργήσουν αυτόνομη Υπηρεσία Δόμησης, όπως είχαν υποχρέωση βάσει των διατάξεων 4 και 5 του Ν.4674/2020 και προβλέπεται στο άρθρο 376 του Ν.4700/2020 όπως ισχύει, ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας (COVID 19) καθώς και η μη έγκριση μόνιμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους.
Επισυνάπτονται οι επιστολές των Δημάρχων Αγκιστρίου και Αίγινας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, κοινοποιούμενες μεταξύ άλλων αποδεκτών και προς τους Βουλευτές και Βουλεύτριες Α΄ Πειραιά & Νησιών.
Παρακαλώ για τις σχετικές ενέργειές σας, καθώς και για την ενημέρωσή μου γι’ αυτές.
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021


Ο καταθέτων Βουλευτής
Θεόδωρος Δρίτσας


Επιστολή Δήμου Αίγινας

Επιστολή Δήμου Αγκιστρίου
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png