Η πρώην Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ για το πλωτό ασθενοφόρο.

Δημόσια Επιστολή.
Ο έντιμος, επίμονος αγώνας δικαιώνεται.
Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε κι εμείς το «πλωτό ασθενοφόρο» του Λιμενικού Σώματος, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Κάτι που ζητούσαμε να γίνει ήδη προ ετών από τον δήμο μας με χρήματα που διέθετε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το πλωτό αυτό ειδικά εξοπλισμένο περιπολικό ταχύπλοο, θα εδρεύει στο λιμάνι της Αίγινας και θα διεκπεραιώνει επείγουσες ιατρικές διακομιδές προς τον Πειραιά, ύστερα από εντολή του Κέντρου Υγείας, δωρεάν για τους πάσχοντες. Ανήκοντας στον στόλο του Λιμενικού Σώματος, διασφαλίζεται η αξιόπιστη συντήρησή του και η μόνιμη στελέχωσή του με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Με την άφιξη του «πλωτού ασθενοφόρου» του Λιμενικού Σώματος ικανοποιείται το πάγιο, ήδη από το 2012, αίτημα της κοινωνίας της Αίγινας για ασφαλείς, ταχείες, δωρεάν και αξιοπρεπείς διακομιδές βαρέων ιατρικών περιστατικών.

Αυτό το αίτημα αρχικά προβλήθηκε από την «Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική» ( ΟΠΑΕΠ ) με εκπρόσωπό της την ιατρό και διευθύντρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη και στην συνέχεια διεκδίκησε την υλοποίησή του η «Κοινωφελής Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτών Αίγινας» ( ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ ) που αυτοδιαλύθηκε αφότου αποφασίσθηκε η ναυπήγηση του πλωτού ασθενοφόρου.

Αναπτύχθηκε ένα πρωτόγνωρο, ευρύτατης αποδοχής, μαζικό δημοκρατικό, ακομμάτιστο, κίνημα πολιτών, με συλλογή υπογραφών και άλλες πρωτοβουλίες. Το οποίο όμως συνάντησε την απόλυτη έχθρα της τότε κυβέρνησης και των εμφυτευμάτων της καθώς και την ασίγαστη διαβολή και παρεμπόδιση από δημοτικούς συμβούλους και ρουσφέτια τους. Ακριβώς επειδή το κίνημα αυτό ήταν ακομμάτιστο και αυτενεργό, με τις δικές του δυνάμεις και μόνον, ανιδιοτελές και ανυστερόβουλο, απειλούσε όλη την δομημένη τοπική διαπλεκόμενη διαφθορά και συναλλαγή.

 Όλες οι αήθεις επιθέσεις εναντίον μας κατέληγαν στο πρόσωπο της ιατρού Π. Χατζηαλεξιάδη και, με μεθοδευμένες διώξεις της από το Υπουργείο Υγείας εξαναγκάστηκε σε παραίτησή της από το ΕΣΥ και αυτοεξορία της. Ακόμη και τότε συνεχίστηκαν οι συκοφαντικές αθλιότητες, εξωθώντας μας να προβούμε σε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για την διαφύλαξη της τιμής μας.

Σήμερα όμως, με την άφιξη και τον ελλιμενισμό του ειδικά εξοπλισμένου περιπολικού ταχυπλόου, του «πλωτού ασθενοφόρου» του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα, όλος αυτός ο αγώνας, αναγνωρίζεται καθολικά στο νησί μας και, δικαιώνεται με την εναρμονισμένη προς το κοινό αίσθημα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και την συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Τώρα πιά στην Αίγινα, όλα τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά θα έχουν την άμεση και ασφαλή, δωρεάν, θαλάσσια διακομιδή τους. Όπως, πρέπει!

Στην Αίγινα 20/10/2021

Η πρώην Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ
Νεκταρία Τριανταφύλλου τ. Πρόεδρος
Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη τ. Γραμματέας
Βασίλης Λορέντζος τ.Ταμίας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png