Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας για το πλωτό ασθενοφόρο.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Καλοδεχούμενη η άφιξη του πλωτού ασθενοφόρου του Λ.Σ. Νο 1068 στην Αίγινα, που θα συμβάλει σημαντικά στις διακομιδές ασθενών από το νησί μας με ασφάλεια, ταχύτητα και με αξιοπρεπή τρόπο  μεταφοράς. Θέλουμε όμως  να πιστεύουμε ότι το πλωτό ασθενοφόρο  θα ενταχθεί στην αποκλειστική και μόνη χρήση για τις ανάγκες υγείας των πολιτών και επισκεπτών της Αίγινας και του Αγκιστρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας όπως άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο.

Χωρίς αμφιβολία, η συνδρομή που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, στον τομέα των θαλάσσιων διακομιδών για λόγους υγείας είναι πραγματικά πολύτιμη και η συνεισφορά είναι τεράστια.

Για την πλήρη αξιοποίηση του σκοπού του πλωτού ασθενοφόρου πρέπει να παραμείνει το δεύτερο σκάφος του Λ.Σ. Νο 1006, στην Αίγινα και να μη μεταφερθεί στην Κόρινθο. Μόνο έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την μεταφορά ασθενών και όχι να χρησιμοποιείται για όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα με τη χρήση του πλωτού ασθενοφόρου θα πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί μας με στελέχωση του Κέντρου Υγείας – εκτός του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού - με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (καρδιολόγο, χειρουργό, ορθοπεδικό, παιδίατρο, ακτινοδιαγνώστη). Κανείς δεν  μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη σημερινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, παρά τα μεγάλα βήματα που έγιναν, και εκεί πρέπει να στραφούν όλες  οι πιέσεις, για την αναβάθμιση του μοναδικού Δημόσιου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png