Νίκος Αλεξίου: "Η φιέστα του πλωτού ασθενοφόρου".

Νίκος Αλεξίου. Δελτίο Τύπου.
Η... άχρωμη "φιέστα" παράδοσης-παραλαβής του πλωτού ασθενοφόρου έλαβε αισίως... τέλος. Πολύ εύστοχα σημείωνα προφητικά λίγες ημέρες πριν: "Τις προσεχείς ημέρες πολλοί και πολλές θα φωτογραφηθούν στο πλωτό ασθενοφόρο και με δηλώσεις τους θα εμφανιστούν ως δήθεν..."σωτήρες". Το μόνο σίγουρο πως ο λαός και ο Άγιος του νησιού γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ".

Η ΑΛΗΘΕΙΑ λάμπει σαν χρυσός και χρυσός δεν είναι παρά οι τέσσερις διακομιδές που έχει ήδη στο ενεργητικό του το πλωτό ασθενοφόρο που ελλιμενίζεται εδώ και λίγες ημέρες στο νησί μας. Ένας ελλιμενισμός που προέκυψε με ενέργειες του υπογράφοντος Κοινοτικού Συμβούλου (Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Κοινότητα Αίγινας και Υποψηφίου Δημάρχου) αλλά και του Βουλευτή Α' Πειραιά κ.Νικ. Μανωλάκου (Για τον οποίο κ. Μανωλάκο, κανένας από τους ομιλητές δεν είπε λέξη για την καταλυτική Κοινοβουλευτική συμβολή του παρά την παρουσία του στο ακροατήριο).

Κατά τα λοιπά οι φιέστες "άλλων εποχών" οι οποίες διοργανώνονται με "γκαιμπελικές" μεθόδους προπαγάνδας και με προσκλήσεις μόνο σε ΑΡΕΣΤΟΥΣ και κυρίως ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το θέμα είναι ίδιον της σημερινής διοίκησης του Δήμου και των αυλικών της. Θα σας δώσω μόνο δύο σύντομα παραδείγματα: Πρόσκληση δεν έλαβε η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Αίγινας (Του μοναδικού και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ φορέα Δημόσιας Υγείας του νησιού). Ενός φορέα που από αυτόν ΑΡΧΙΖΕΙ η διαδικασία για την μεταφορά του κάθε ασθενούς με το πλωτό ασθενοφόρο. Επίσης πρόσκληση δεν έλαβαν οι Κοινοτικοί σύμβουλοι του νησιού, πλην των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων. Δηλαδή "παιδιά και αποπαίδια"... Λες και οι Κοινοτικοί σύμβουλοι δεν είναι αιρετοί, λες και δεν έχουν ορκιστεί δίνοντας τον ΙΔΙΟ ΟΡΚΟ με τους δημοτικούς συμβούλους και τον δήμαρχο του τόπου.

Και για να μην αναφέρω άλλα παραδείγματα πόσων άλλων μη προσκεκλημένων, να πω ξεκάθαρα το εξής: Ο Δήμος Αίγινας ΟΦΕΙΛΕ με ανοιχτή πρόσκληση να καλέσει όλο τον Αιγινήτικο λαό να παραστεί στον Άγιο Νικόλα τον Θαλασινό (Και μην μιλήσει κανείς για υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί αυτά έχουν ήδη καταρριφθεί με το πρόσφατο εγχείρημα του Φεστιβάλ Φιστικιού).

Θα συμφωνήσω τέλος ΑΠΟΛΥΤΑ με ανάρτηση του πρ. Αντιδημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Οικονόμου πως ο Δήμος Αίγινας την μοναδική ενέργεια που έχει κάνει για το θέμα πλωτό είναι η δαπάνη για να ταΐσει σήμερα είκοσι άτομα ("εν στενώ") με λεφτά του Δήμου. Καμία θέση δεν πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας όλο αυτό το διάστημα που ο υπογράφων Νίκος Ευστ. Αλεξίου τους ενημέρωνε με επιστολές (υπάρχουν πρωτοκολλημένες στο Δήμο και έχουν ακουστεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) για τις καταλυτικές και καίριες ενέργειες του (ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) για τον αναγκαίο ελλιμενισμό του πλωτού ασθενοφόρου στο νησί. Τότε ο κ. Ζορμπάς, τηρούσε σιγή ιχθύος, ενώ σήμερα φουσκώνει σαν το..."παγώνι" (καμαρώνοντας επιτεύγματα άλλων), απολαμβάνοντας τα οφίτσια της εφήμερης εξουσίας. Αιδώς Αργείοι!!!

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτ. Σύμβουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png