Ψήφισμα-Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Αργοσαρωνικού για το νέο εργατικό ατύχημα στην COSCO.

Δελτίο Τύπου.
Ως  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Αργοσαρωνικού:
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τον τραγικό χαμό του 45χρονου εργάτη στην COSCO.

Στηρίζουμε απερίφραστα και παίρνουμε δύναμη από τον αγώνα των εργαζομένων εδώ και μια εβδομάδα που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και για την εξασφάλιση ,με κάθε μέσο, της Υγείας και ασφάλειας τους.
Καταδικάζουμε την εργοδοσία που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργατών, τους στέλνει στα δικαστήρια και βγάζει τον αγώνα τους παράνομο.

Το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα των εντατικών και άθλιων συνθηκών εργασίας- οι οποίες πλέον γίνονται με τη βούλα του νέου νόμου-“έκτρωμα» Χατζηδάκη- και υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς όπου έχει ως στόχο την εξασφάλιση του εργοδοτικού κέρδους, με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Η μέχρι τώρα πείρα έχει δείξει ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να μετράνε νίκες όπως η υπογραφή ΣΣΕ στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση των βασικών δικαιωμάτων των διανομέων της E-FOOD ,που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη.

Τέλος, χαιρετίζουμε τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες ,μαζικούς φορείς αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους κ.α. που στέκονται  αλληλέγγυοι στον απεργιακό τους αγώνα για να μπει φρένο στις εκατόμβες νεκρών σε εργατικά ατυχήματα.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!!!

Καλούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλο τον αιγινήτικο λαό , εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολουμενους κ.ά στο συλλαλητήριο που θα γίνει
 την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 18.00 στην Παλιά προβλήτα, ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους, για τα δικαιώματά μας στη ζωή και την εργασία!
    

Για  το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος    Η γ.γραμματέας
Χρ.Ρέππας      Ε.Λυκούρη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png