Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας: Καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Φίλες και φίλοι,
με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Αίγινας έχουν πάνω από έξι μήνες να εισπράξουν τις πληρωμές που δικαιούνται από το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ένα εμβληματικό μέτρο που αγκαλιάζει την Νησιωτικότητα, την εντάσσει στο ευρύτερο πλαίσιο των κρατικών πολιτικών και αποτελεί την παρακαταθήκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη νησιωτική Ελλάδα. Φαίνεται, όμως, πως  η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ, πέρα του ότι δεν το ψήφισε στη Βουλή, ποτέ δεν το εκτίμησε και ούτε αποδέχτηκε αυτή την πολιτική, καθώς από την αρχή της θητείας της ολιγωρεί στην εφαρμογή της με τρόπο που καταλήγει σε υπονόμευση.

Οι πληρωμές στα νοικοκυριά της Αίγινας και σε όλους τους νησιώτες για τα εισιτήριά τους, ενώ γίνονταν συστηματικά στο τέλος κάθε μήνα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθιερώθηκε με τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ, να γίνονται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, ανάλογα με τη διάθεση των υπουργών. Το 2021, η τελευταία πληρωμή εισιτηρίων, φαίνεται να έγινε πριν έξι μήνες! Από την άλλη, οι νησιωτικές επιχειρήσεις αποζημιώνονταν κάθε τετράμηνο, ενώ η σημερινή κυβέρνηση το μετέτρεψε ανά εξάμηνο. Ωστόσο ούτε αυτό τηρείται, καθώς εντός του 2021 δεν έχουν γίνει πληρωμές Μεταφορικού Ισοδύναμου σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Επίσης, δεν έχουν καν πληρωθεί όσοι συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του Μ.Ι. στα καύσιμα.

Φίλες και φίλοι,
σε μια εποχή που οι νησιωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βιώνουν συνθήκες έλλειψης ρευστότητας και αναγκαίων πόρων, κυρίως λόγω της πανδημικής ύφεσης και του μεγάλου κύματος ακρίβειας, το Μεταφορικό Ισοδύναμο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης των τοπικών οικονομιών που πλήττονται και εξισορρόπησης των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και στα καύσιμα.

Στο νησί μας, η εφαρμογή του μέτρου έχει τη μεγαλύτερη αποδοχή από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η Αίγινα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από όλα τα νησιά της Ελλάδας, συγκεκριμένα έχουν εγγραφεί 7020 ΜΑΝ (μοναδικός αριθμός νησιωτών) πολίτες και 155 επιχειρήσεις, ενώ η τάση δείχνει την όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Τέλος, μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο κατάργησης, ενός από τα θετικότερα μέτρα για τους κατοίκους των νησιών, η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας καλεί τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συνδικαλιστικούς φορείς της Αίγινας και τη δημοτική αρχή, να υπερασπιστούν τη μεγάλη  αυτή κατάκτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png