Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας: Φόρος τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σήμερα 17 Νοεμβρίου, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας, επιλέξαμε συμβολικά το χώρο των πρώην φυλακών Αίγινας για να καταθέσουμε τα λουλούδια μας προς τιμή των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών και αγωνιστριών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού, αντιφασιστικού αγώνα και της Δημοκρατίας.
 
17 Νοεμβρίου 1973, 17 Νοεμβρίου 2021, σαράντα οκτώ χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος και οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα.
 
Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη ενάντια στον φασισμό και για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Μια μέρα σαν αυτή αποδίδουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε λάμψη μέσα στο σκοτάδι της επτάχρονης δικτατορίας, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας.
 
Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα, στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Αγώνα για ελευθερία, ενδυνάμωση και επέκταση της δημοκρατίας, κοινωνική δικαιοσύνη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού και της αναθεώρησης της Ιστορίας προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό. Αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό ειδικά σε στιγμές όπως οι σημερινές, κατά τις οποίες η πανδημία αναδεικνύει τη σημασία των κοινών αγαθών και του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα εδώ στις πρώην φυλακές Αίγινας με ένα λουλούδι και πολύ σεβασμό, τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, αλλά και τους αγώνες που μένουν ζωντανοί και ακτινοβολούν στο παρόν και στο μέλλον, τους αγώνες για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png