Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για την απώλεια του Γιάννη Πούντου.

Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Α΄ Πειραιά & Νησιών Δελτίο Τύπου.
«Σήμερα, Κυριακή μεσημέρι, στην Κυψέλη της Αίγινας, όλο το νησί αποχαιρετά έναν από τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους, τον Γιάννη Πούντο. Η απώλεια τεράστια, η θλίψη βαθιά, η ενεργοποίηση της αναμέτρησης με τη ζωή και την ουσία της, παρούσα και αναπόφευκτη.

Ο Γιάννης δεν έπαιζε ποτέ στο πεδίο της προσωπικής προβολής και της προσωπικής δικαίωσης. Το πεδίο του ήταν η αυθεντική και ανιδιοτελής προσφορά. Προσωπικότητα υποδειγματική για τις αγωνίες, τις προσδοκίες και την αναζήτηση νέων δρόμων για τη σύγχρονη κοινωνία της Αίγινας και κυρίως για τη νέα γενιά.

Δάσκαλος σε όλα, εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, όχι μόνο μόρφωσε αλλά και διαμόρφωσε νου, χαρακτήρα και προσωπικότητα, εκατοντάδων νέων ανθρώπων. Κι ήταν αυτό πηγή της δικής του ευτυχίας, του δικού του αυτοσεβασμού, της προσωπικής του ολοκλήρωσης. Ήξερε πως αυτό αξίζει τον κόπο κι ας μην είναι το εκπαιδευτικό σύστημα και ο κοινωνικός περίγυρος όπως το επιθυμούσε και το ονειρευόταν. Μοναχικός αλλά και πληθωρικός, εργάτης της επιστήμης και της προόδου.

Ταυτόχρονα, δικαιωμένος και άξιος αιρετός στην Αυτοδιοίκηση της Αίγινας, με καθολική αποδοχή και σεβασμό. Πρωτοπόρος οραματιστής και πραγματιστής στο Δήμο, όπως και στην εκπαίδευση και στη ζωή. Με ειλικρίνεια, ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικό έργο αγάπης και προσφοράς που έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα.

Γιάννη Πούντο, η Τασούλα και εγώ σε αγαπήσαμε, ακόμα κι όταν δεν συμπορευόμασταν. Από κοντά κι από μακριά, μας ενέπνεες αισθήματα φιλίας, με σεβασμό, εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Γι' αυτό τώρα ο αποχαιρετισμός είναι βαρύς.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη μνήμη σου ως μία γαλήνια διεκδίκηση της παρουσίας σου που την έχουμε ανάγκη, αλλά και ως βάλσαμο της σκληρά αναπότρεπτης απουσίας σου. Γιατί ξέρουμε καλά ότι αυτό θα μας δίνει νέες ελπίδες και θα τρέφει νέες προσδοκίες για τη δικαίωση αξιών, που με υποδειγματικό τρόπο υπηρέτησες.

Την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας εκφράζουμε στη Σίσσυ, τη σύντροφο της ζωής σου, στο γιο σου Φώτη, σε όλους τους δικούς σου συγγενείς και φίλους. Η πολύτιμη μνήμη σου να τους συντροφεύει και να τους δίνει δύναμη.

Γιάννη, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες!».

Θοδωρής Δρίτσας
Τασία Χριστοδουλοπούλου
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png