Δελτίο Τύπου του Νίκου Αλεξίου σχετικά με την έγκριση τομέα "Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων" στο 1ο ΕΠΑΛ Αίγινας και την πρότασή του στην Κοινότητα.

Νίκος Αλεξίου. Δελτίο Τύπου.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως... φάρσα ή ως κακόγουστο "αστείο". Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (2019-2023), μέσα από τη συμπεριφορά ορισμένων αιρετών. Κι επειδή η παράταξη "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" και ο υπογράφων το κείμενο επικεφαλής της μιλούν πάντοτε με ντοκουμέντα, διευκρινίζουμε τα εξής: Στο υπ' αριθμ. 6 θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ Αίγινας της 3/12/2021 συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης Ναυτικών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας. Με μεγάλη μας έκπληξη και ενώ υπήρχε η προσδοκία πως ο κ.Δήμαρχος εισηγούμενος θα αναφερθεί στην ορθή πορεία του θέματος για να φτάσει στην συζήτηση του ΔΣ Αίγινας, αντίθετα ακούσαμε αοριστίες...ψεύδη και αλλοίωση της σειράς των γεγονότων. Ο γνωστός...άγνωστος "μυθοπλάστης" κ. Φίλιππος Τζιτζης..."ξαναχτύπησε". Εμφανίστηκε λοιπόν ως εμπνευστής της προσπάθειάς. Δεν μας είπε όμως, όπως κάνει πάντα: Που, πότε και πώς;;;

Βέβαια την..."πάσα" αυτή τη φορά την πήρε από τον κύριο Δήμαρχο ο οποίος φρόντισε επιμελώς στην εισήγησή να μην αναφέρει πως η Κοινότητα Αίγινας με την από 31/3/2021 απόφαση της έχει φέρει το θέμα ως πρόταση στο ΔΣ Αίγινας.

Η ορθή και αληθής σειρά των γεγονότων είναι η εξής: Ο υπογράφων το κείμενο Νίκος Ευστ. Αλεξίου με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Κοινότητας Αίγινας, από 29/3 (επιβεβαιωμένο με επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) πρότεινε το θέμα στον Αξιότιμο Πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγ. Κασιμακη. Στις 31/3 ο κ.Κασιμακης έφερε το θέμα με εισήγηση του στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Κοινότητας. Εκεί με ομόφωνη απόφαση όπου ρητά αναφέρεται η πρόταση του υπογράφοντα Νίκου Ευστ.Αλεξίου προχώρησε το θέμα ως επίσημα κοινοποιούμενη απόφαση-πρόταση στο ΔΣ Αίγινας.

Κι αυτό γιατί οι από καιρό συζητήσεις μας με τον κ. Κασιμάκη για το θέμα και μετά από επαφές του με υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν υποδείξει πως μετά την δική μας εισήγησή απαιτείται απόφαση του ΔΣ Αίγινας για να δρομολογήσει στη συνέχεια τις εξελίξεις το Υπουργείο Παιδείας. Αυτή ήταν η ορθή και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σειρά των γεγονότων.
 Άλλωστε το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα με την Κοινότητα Αίγινας, το θέμα έτρεχε από την πλευρά του και ο Γυμνασιάρχης Μεσαγρού,πρ.Αντιδήμαρχος και πρ.Πρόεδρος του ΔΣ Αίγινας κ.Νίκος Οικονόμου, που το είχε θέσει, μεταξύ άλλων παραγόντων, και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.

Τώρα εάν οι κ.κ. Ζορμπάς και Τζίτζης έχουν μάθει να περνάνε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ....Θέματα και έργα άλλων και να τα βαφτίζουν δικά τους χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού αυτό κρίνει την δική τους συμπεριφορά.

Αν και σταθερή μου θέση αποτελεί πως σε θέματα Υγείας Παιδείας Πολιτισμού δεν υπάρχουν πλειοδοσίες καλό θα είναι όμως να βγαίνει στο φως η αλήθεια ώστε ο λαός του νησιού να γνωρίζει ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα. Χθες όταν το πλωτό ασθενοφόρο, σήμερα τα Ναυτικά Επαγγελματα του ΕΠΑΛ και έπεται και συνέχεια. Θα πρότεινα λοιπόν στον κ. Δήμαρχο και στον κ.Τζίτζη να λύσουν πρώτα τα εσωτερικά προβλήματα των παρατάξεων τους και τα όλο και χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας τους και να αφήσουν τα... πολιτικά μαγειρέματα και τις ασκήσεις... εντυπωσιασμού, λόγω της πρόσκαιρης ...ευκολίας τους να έχουν βήμα στο ΔΣ. Θα πω για μια ακόμη φορά, ο λαός και ο Άγιος γνωρίζουν την αλήθεια (Με ντοκουμέντα).

Νίκος Ευστ. Αλεξίου Υποψ. Δήμαρχος,Κοιν. Σύμβουλος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png