Φίλιππος Τζίτζης: Παλαιότητα σχολείων και άμεσες επιδιορθώσεις αυτών.

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Από το Μάιο του 2021 είχαμε κάνει γραπτή  ερώτηση  και ατέλειωτες προφορικές   ερωτήσεις εμείς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  στο Δ.Σ Αίγινα για το θέμα του 1ου και
2ου δημοτικού σχολειού Αίγινας που έλεγε τα ακόλουθα.

"Θα ήθελα να μας ενημερώσετε ποιες ενέργειες έχετε κάνει για την επικινδυνότητα της παλιάς λιθόχτιστης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αίγινας και την μόνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας; Υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού μελών της σχολικής ενότητας του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας εξαιτίας σοβαρών διαπιστωμένων φθορών.
Υπάρχει έκθεση επικινδυνότητας από την γενική διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές και διαμαρτυρίες από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Υπάρχουν ανησυχίες από τους διευθυντές των σχολείων. Υπάρχουν γραπτές και προφορικές ερωτήσεις από πολλούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αίγινας. Επιτέλους κ. Ζορμπά, κ. Θεριανέ οριοθετήστε σωστά τις προτεραιότητες του Δήμου Αίγινας, οριοθετείστε πρώτα τα ουσιώδη, πρώτα τα αναγκαία, πρώτα τα σοβαρά."

Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στις 12-12-2021 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας από την πτώση σοβάδων είναι ένα μικρό θαύμα.

Δυστυχώς  παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, δημόσια υγεία, δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της δημοτικής αρχής που διαχειρίζεται  το οικονομικό απόθεμα των προηγούμενων δημοτικών αρχών, το απόθεμα των πολιτών της Αίγινας σε μόνο 2 υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας. Διοικεί με εντυπωσιασμούς χωρίς να αγγίζει τα μικρά ή μεγάλα έργα του νησιού μας.

Δυστυχώς πολλά σχολεία του νησιού μας (και όχι μονό το 1ο και το 2ο δημοτικό) έχουν θέματα με τα κτίρια τους και δυόμιση χρονιά μερικοί δεν έχουν κάνει τίποτα, μονό να κόβουν χόρτα και να κόβουν δέντρα ξέρουν. Δυστυχώς.

Φίλιππος Τζίτζης
Επικεφαλής Συνδυασμού Ώρα Συνεργασίας
Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png