Ο Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε αναφορά με την οποία ζητά την παράταση, της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης.

Δελτιό Τύπου.
Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά & Νησιών, κατέθεσε διά του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, την επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, με την οποία ζητά την παράταση κατά ένα έτος τουλάχιστον, της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης του Δήμου Κυθήρων καθώς και των υπόλοιπων νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ρύθμιση η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 256/25.11.2021 έγγραφο του Δήμου Πειραιά προς τον Γεν. Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, το οποίο κοινοποιήθηκε στους αντίστοιχους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Πολεοδομική εξυπηρέτηση νήσων Αττικής.
Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, καταθέτει ως Αναφορά την κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, με αρ. πρωτ. 6313/16.12.2021 μέσω της οποίας ζητά την παράταση κατά ένα έτος τουλάχιστον, της διοικητικής υποστήριξης των υπηρεσιών δόμησης του Δήμου Κυθήρων καθώς και των υπόλοιπων νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά, ρύθμιση η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 256/25.11.2021 έγγραφο του Δήμου Πειραιά προς τον Γεν. Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, το οποίο κοινοποιήθηκε στους αντίστοιχους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής.
Παράλληλα, εξηγεί ότι οι λόγοι που δεν μπόρεσαν ακόμη να δημιουργήσουν αυτόνομη Υπηρεσία Δόμησης, όπως είχαν υποχρέωση βάσει των διατάξεων 4 και 5 του Ν.4674/2020 και προβλέπεται στο άρθρο 376 του Ν.4700/2020 όπως ισχύει, ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας (COVID 19), καθώς και η μη έγκριση μόνιμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους. Επισημαίνει δε, ότι η σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας με τάσεις περαιτέρω αύξησης στις περιοχές αυτές, με αντίστοιχη αύξηση της ανάπτυξής τους και επειδή ο έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης αποτελεί βασική προϋπόθεση τόσο για την προστασία του φυσικού όσο και του δομημένου περιβάλλοντος τους, καθιστά πρόδηλη και πασιφανή την απρόσκοπτη συνέχιση της διοικητικής υποστήριξης των νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά.
Επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, κοινοποιούμενη μεταξύ άλλων αποδεκτών και προς τους Βουλευτές και Βουλεύτριες Α΄ Πειραιά & Νησιών.
Παρακαλώ για τις σχετικές ενέργειές σας, καθώς και για την ενημέρωσή μου γι’ αυτές.
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2021


Ο καταθέτων Βουλευτής
Θεόδωρος Δρίτσας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png