"Τετράδιο γλυκών" για τις γιορτές, από την αείμνηστη Μαίρη Κουνάδη.


Δελτίο Τύπου.
Ένας μικρός θησαυρός γεύσεων . Ένα πολύ καλό δώρο για τις γιορτές σε επιμέλεια της αείμνηστης Μαίρης Κουνάδη.
Τούτες οι μέρες των εορτών φέρνουν στο νου κι όλα εκείνα τα πρόσωπα που άφησαν το δικό τους στίγμα με τη νοικοκυροσύνη και την αγάπη τους στις οικογενειακές γιορτές περασμένων χρόνων. Με περισσή αγάπη, με χαμόγελο, με κόπο πολύ με αστείρευτη δύναμη και προσήλωση στην οικογένεια φρόντισαν οι μέρες του Δωδεκαημέρου να είναι γλυκές και μοναδικές.
Οι συνταγές που περιέχονται στο «Τετράδιον», οι οδηγίες για την εκτέλεση τους, αλλά κυρίως η γλώσσα, οι ιδιωματισμοί, η ορθογραφία και το ύφος των δύο γυναικών μας μεταφέρουν σε μια εποχή που οι αγνές γεύσεις και οι μυρωδιές τους κατείχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, τους έφερναν πιο κοντά, τους έδεναν, υποκινούσαν έρωτες και δημιουργούσαν εορτές.
Οι συνταγές προέρχονται από την έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης τον Οκτώβριο του 2006 με τίτλο «Οικογενειακά κειμήλια της οικογένειας Αικατερίνης και Μαρίας Γελαδάκη». Τα κείμενα των συνταγών επιμελήθηκε τότε η Μαίρη Κουνάδη, μέλος του Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά το 2007 αλλά και το 2011. Είναι μια δική της παρακαταθήκη. Ένας μικρός θησαυρός γεύσεων και Αιγινήτικου νοικοκυριού.
Σήμερα που η γευσιγνωσία, η γαστρονομία και οι κάθε λογής και προέλευσης σεφ πρωταγωνιστούν σε εκπομπές και περιοδικά, που όλοι ασχολούνται ή θέλουν να μπουν στην κουζίνα να μαγειρέψουν, το «τετράδιον» αυτό έρχεται να βοηθήσει να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη και τις γιορτές μας πιο ανθρώπινες, πιο ζεστές, καθαρές και σπιτίσιες.
Τώρα πια όλοι «μένουμε σπίτι», επιστρέφουμε στα πάτρια πλακάκια της κουζίνας και φέρνουμε στη μνήμη μας τα παλιά ταψιά και το τέντζερη της γιαγιάς. Αναζητούμε τα παλιά πιάτα με τα σχέδια, τα φλιτζάνια με το περίτεχνο χερούλι, τις κεντημένες πετσέτες και το μεταξωτό τραπεζομάντηλο, τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων και τη χαρά ενός αθώου σπιτικού γλυκού, την ποιότητα των μικρών στιγμών.
Ο μικρός αυτός θησαυρός γεύσης, ο μοναδικός με παλιές Αιγινήτικες συνταγές, μπορεί να μας οδηγήσει στη γιορτή. Στη γιορτή κάθε εποχής ή να κάνει την κάθε μας μέρα γιορτή.
 
 Μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" στην Αίγινα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png