Ο Φίλιππος Τζίτζης για την επικείμενη σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ.

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Με την αφορμή της επικείμενης ολοκλήρωσης του σημαντικού για το νησί μας έργου σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης πόσιμου νερού με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, η Παράταξή μας υπενθυμίζει στους υπεύθυνους για την υλοποίηση, ότι ο κόσμος μας ενδιαφέρεται για το πρακτικό όφελος του έργου και όχι για τις τεχνικές λεπτομέρειες, τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις που ήταν γνωστές από καιρό, χωρίς κανείς να φροντίσει για την αποκατάστασή τους, μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν όλες οι προθεσμίες εξαντλήθηκαν και μαζί με αυτές και η υπομονή των κατοίκων και των επισκεπτών της Αίγινας.

Λίγο πριν την παραλαβή του έργου, η Δημοτική Αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το τίμημα του νερού για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Δεν είναι αποδεκτό, η ΕΥΔΑΠ να χρεώνει για την υδροδότηση νησιών  από 0,48 € ανεξαρτήτως κατανάλωσης, και ο Δήμος Αίγινας τουλάχιστον 1,327 €, ανά κυβικό μέτρο.Τα ίδια συμβαίνουν και για τις χρεώσεις παγίων.

Αναλογικά και χωρίς αφορισμούς, ο νέος Κανονισμός Ύδρευσης θα πρέπει να είναι ελκυστικός και για μεγαλύτερους οικιακούς καταναλωτές, τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά και τις μικρές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις που είναι και μεγαλύτεροι καταναλωτές πόσιμου νερού. Άλλωστε όλοι οι καταναλωτές συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος.Επιπλέον, η Δημοτική αρχή να λάβει υπόψη ότι όλοι μας, καταναλωτές και επιχειρήσεις ταλαιπωρήθηκαν αφόρητα από την πανδημία και χρειάζονται στήριξη και ενθάρρυνση.

Ανησυχούμε επίσης πολύ για τη διαθεσιμότητα εφεδρικής λύσης υδροδότησης για την περίπτωση μιας σοβαρής διακοπής της,ανεξάρτητα από την αιτία. Να θυμίσουμε ότι οι δεσμεύσεις και οι ρήτρες τεχνικής υποστήριξης, όποιες κι αν είναι, δεν θα καλυφθούν άμεσα με πόσιμο νερό για τις ανάγκες του νησιού.

Κλείνοντας, θέλουμε να θυμίσουμε ότι στο έργο, μετά την ολοκλήρωσή του προβλέπονται και χρηματοδοτήσεις δημοσιότητας που είναι απαραίτητες για να ενημερώσουμε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες ότι το … μαρτύριο της σταγόνας σταμάτησε πια, και η Αίγινά μας είναι ένα νησί για ποιοτικό τουρισμό και διαμονή για όλα τα βαλάντια.

Ας στρωθούν λοιπόν όλοι οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες στη δουλειά, χωρίς τακτικισμούς και προσωπικές στρατηγικές για να αναδείξουμε το νησί μας και τις ομορφιές του. Προς αυτή την κατεύθυνση, η παράταξή μας θα στηρίξει κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Φίλιππος Τζίτζης
Επικεφαλής της Παράταξης
Αίγινα Ώρα Συνεργασίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png