Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για την απομάκρυνση καλωδίων υψηλής τάσης από τον περιβάλλοντα χώρο του ναού της Αφαίας.

Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

ΠΡΟΣ:
κ. Αναστάσιο Μάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΗΕ
ΚΟΙΝ:
κ. Γεώργιο Αμυρά, Υφυπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος
κ. Ανδρέα Φιορεντίνο, Τομεάρχης Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας


ΘΕΜΑ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑ


12.01.2022
Αξιότιμε κύριε Μάνο,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ένα σημαντικό θέμα το οποίο χρήζει άμεσης αναγνώρισης και αντιμετώπισης από τη Διοίκηση του ΔΕΔΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, στον πευκόφυτο περιβάλλοντα χώρο του Ναού της Αφαίας, ενός από τους πλέον σημαντικούς ναούς της αρχαιότητας στη χώρα και κατά 500 χρόνια αρχαιότερος από τον Παρθενώνα, βρίσκονται ακάλυπτα καλώδια υψηλής τάσης σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που σας αποστέλουμε μαζί με την επιστολή, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω των καλωδίων, ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του πευκόφυτου δάσους, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Ναός, είναι εξαιρετικά υψηλός. Σημείωνουμε πως η προσέλευση στο Ναό της Αφαίας είναι πάνω από 100.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι καταστροφή μπορεί να προκληθεί στο νησί, στους κατοίκους του και στις επιχειρήσεις, αλλά και στη χώρα σε ιστορικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας έχουμε βασικό μέλημα την προστασία του Ναού αλλά και την ανάδειξή του. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2021, τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε πύρινο κλοιό προχωρήσαμε άμεσα στην υλοποίηση προγράμματος εθελοντικής πυροπροστασίας με 80 εθελοντές και 130 νυκτερινές βάρδιες αποτρέποντας τον κίνδυνο τυχόν εμπρησμού σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα σας γνωρίζουμε ότι μετά από παρέμβασή μας, πάλι το καλοκαίρι του 2021, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δόθηκε εντολή και προχωρά η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την δημοπράτηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του Ναού.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, ζητούμε την άμεση παρέμβασή της Διοίκησης του ΔΕΔΗΕ προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιση λύση για την πρόστασία του Ναού και  του πευκόφυτου περιβάλλοντος χώρου από τα καλώδια υψηλής τάσης. Ενέργεια η οποία κατά τη δική μας εκτίμηση είναι άμεσης προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση ως προς την επίλυση του προβλήματος που σας περιγράψαμε παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας
Σταύρος Καλαμάκης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png